پس از کاشت ایمپلنت چه چیزهایی می توان خورد؟

بدون دیدگاه
مقالات
پس از کاشت ایمپلنت چه چیزهایی می توان خورد؟

یکی از نکاتی که پس از کاشت ایمپلنت دندان اهمیت زیادی دارد رژیم غذایی که پس از کاشت ایمپلنت دارید. برای آشنایی بیشتر با مواد غذایی که پس از کاشت ایمپلنت می توانید بخورید یا خوردن بستنی بعد از جراحی ایمپلنت با دکتر محمد عاطفت متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی همراه باشید.

غذا خوردن با دندان ایمپلنت شده

ایمپلنت علاوه بر این که کمک می کند صاحب لبخند جذاب شوید باعث می شود دوباره خوردن غذاهایی که دوست دارید را شروع کنید. در دوران نقاهت ایمپلنت غذا خوردن با ایمپلنت اهمیت زیادی دارد. در دوران نقاهت ایمپلنت شما باید مطابق با یک رژیم غذایی مناسب عمل کنید. مانند هر جراحی دیگر پس از جراحی ایمپلنت نیز نیاز است از خوردن بعضی خوراکی ها خودداری کنید. نحوه تغذیه شما بعد از ایمپلنت در ماندگاری آن اهمیت زیادی دارد. پس از جراحی ایمپلنت حتما همه وعده های غذایی را میل کنید. برای خوردن وعده های غذایی هرگز سهل انگاری نکنید زیرا ممکن است در دوران نقاهت با مشکلات تغذیه ای همراه شوید. روز اول بعد از جراحی ناراحت کننده است اما باید حتما به محدودیت های تغذیه ای توصیه شده توسط جراح توجه کنید و تنها غذاهایی را بخورید که متخصص ایمپلنت توصیه کرده است. رعایت این موارد باعث می شود دوره ریکاوری و بهبودی عالی را پشت سر بگذرانید.

تغذیه یک روز پس ازکاشت دندان با ایمپلنت

اشخاصی که کاشت ایمپلنت انجام می دهند اغلب می پرسند چند ساعت بعد از ایمپلنت می توان غذا خورد؟ در پاسخ باید گفت تا یک ساعت بعد از ایمپلنت معمولا نمی توان چیزی خورد. پس از این که اسفنج ها یا گازهای اطراف ایمپلنت را برداشتید می توانید خوردن مایعات را شروع کنید. ابتدا می توانید آب خنک یا سایر نوشیدنی های غیر قندی خنک میل کنید. تا چند ساعت پس از کاشت ایمپلنت حتما از خوردن غذا و نوشیدنی های گرم خودداری کنید. تا ۲۴ ساعت پس از عمل از غذاهایی که نرم هستند استفاده کنید. ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس ازکاشت ایمپلنت هیچ نوشیدنی را از طریق نی ننوشید. انجام این پیشگیری ها باعث می شود دهان شما شانس بهتری برای بهبود یافتن داشته باشد.تا یک هفته پس از کاشت ایمپلنت سعی کنید از بستنی، شیر و دسرهایی که از این دو درست می شوند اسفاده کنید. هم چنین مصرف آب گوشت بدون نان و سوپ های ولرم رو به سرد تا یک هفته پس از جراحی توصیه می شود.

پس از گذشت دو هفته از جراحی ایمپلنت رو به بهبودی رفته و نسبت به قبل محکم ترمی شود اما باز هم باید رعایت کنید.در این مدت می توانید پوره سیب زمینی و ماست مصرف کنید. هم چنین خوردن گوشت و مرغ نیز به صورت چرخ شده و له شده نیز منعی ندارد. از ماه دوم به بعد می توانید گوشت چرخ کرده، غلات پخته شده و نان هم مصرف کنید. خوراکی هایی مانند عسل را با آب حل کرده و مصرف کنید؛ زیرا خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و در بهبود سریع تر ایمپلنت مؤثر است.

بیشتر بدانید:  بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت پس از کشیدن دندان چه زمانی است؟

خوردن کدام غذاها در دوران نقاهت ایمپلنت بی خطر است؟

پس از کاشت ایمپلنت باید به خوردن غذاهای نرم که خیلی تند، گرم یا سرد نیستند روی بیاورید. غذاهایی که برای وعدهای صبحانه، ناهار و شام انتخاب می کنید باید ساده و نرم باشند به گونه ای که خیلی نیاز به جویدن نداشته باشد.

در ادامه تعدادی از مواد غذایی که پس از ایمپلنت می توانید بخورید را به شما معرفی می کنیم:

  • بستنی
  • آب خالص و تمیز (آب معدنی)
  • شیر
  • سوپ خامه
  • سوپ آبکی
  • پودینگ
  • ژله
  • ماست
  • چای و قهوه
  • سایر مایعات و غذاهای آبکی مفید
  • بستنی میوه ای (به طور کلی خوردن بستنی بعد از جراحی ایمپلنت حتما توصیه میشود)
  • میلک شیک (مخلوط بستنی، شیر، آیس میلک و …)
  • آب میوه های طبیعی بدون شکر
  • میوه و سبزیجات نرم مانند موز، انبه، هلو و گلابی
  • پوره سیب زمینی
  • سبزیجات بخار پز شده
  • خورشت مرغ یا مرغ کباب شده نرم
  • ماهی آب پز
  • انواع سوپ با تکه های ریز ریز شده گوشت، مرغ یا گوشت های دیگر
  • غلات پخته شده و تصفیه شده
  • اسپاگتی
  • جو دوسر
  • پنکیک
  • وافل
  • نان های نرم وغیر شیرین

به راحتی می توانید رژیم غذایی مناسب پس از ایمپلنت تهیه کنید اما باید بیشتر غذاهای نرم و پوره شده مصرف کنید. می توانید مواد ذکر شده در بالا را با هم میکس کنید تا در دوران نقاهت به خوبی تغذیه شوید و انرژی زیادی داشته باشید. هنگام غذا خوردن حتما لقمه هایتان را کوچک بردارید و غذا را در سمتی از دهان که ایمپلنت ندارید بجوید. این موضوع به زود جوش خوردن ایمپلنت کمک زیادی می کند. در دوران نقاهت ایمپلنت حتما آب زیاد بنوشید. هیدراتاسیون و تامین آب بدن باعث تسریع در روند بهبودی و افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود.

پس از کاشت ایمپلنت از مصرف این غذاها خودداری کنید:

 

پس از جراحی ایمپلنت از خوردن غذاهای سفت و سخت خودداری کنید زیرا نه تنها ۱ تا ۲ هفته بعد از عمل دهان شما هنوز حساس است بلکه تا پایان روند جوش خوردن ایمپلنت باید برخی مواد غذایی را نخورید تا کاشت ایمپلنت با شکست مواجه نشود.

رژیم غذایی مناسب پس از کاشت ایمپلنت

پس از این که پایه ایمپلنت کامل جوش خورد و سرجای خود محکم شد می توانید شروع به خوردن برخی غذاهای ممنوعه کنید اما باز هم لازم است یک سری مواد غذایی را نخورید. برای این که دوران نقاهت ایمپلنت دندان تان را به خوبی سپری کنیداز خوردن مواد غذایی زیر خودداری کنید:

  • قند
  • نوشابه های گازدار و شیرین
  • مرکبات
  • کلوچه
  • گوجه فرنگی
  • چیپس
  • نوشیدنی های الکلی
  • خوراکی های تند
  • فندق و سایر دانه ها
بیشتر بدانید:  تعرفه ی ایمپلنت در سال 1403 در اصفهان

برای پیشگیری از شل شدن لخته های خون و شروع خون ریزی از لثه یا اطراف ایمپلنت از نوشیدن مایعات از طریق نی خودداری کنید. به جای نی از قاشق، لیوان یا فنجان چای خوری برای نوشیدن مایعات استفاده کنید. پس از محکم شدن و جوش خوردن ایمپلنت با تایید دندان پزشک می توانید مواد غذایی دلخواه خود را مصرف کنید. رژیم غذایی پس از کاشت ایمپلنت بسته به شرایط بیمار می تواند متفاوت باشد به طور مثال بیماران دیابتی لازم است که مواد غذایی تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنند.

عوارض مصرف غذاهای نامناسب پس از کاشت ایمپلنت

اگر در مواد غذایی که پس از کاشت ایمپلنت مصرف می کنید دقت کافی نداشته باشید ممکن است با عوارضی مانند درد، خون ریزی و … روبرو شوید و در نهایت جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک به تعویق می افتد. بهتر است چند ماه اولیه را رعایت کنید تا پس از بهبود یافتن بتوانید مواد غذایی دلخواه خود را مصرف کنید. چنان چه پس از کاشت ایمپلنت مایعات را با نی بنوشید احتمالا به دلیل از بین رفتن لخته خون به عارضه حفره خشک دچار می شوید که باعث می شود بهبود زخم شما به تعویق بیفتد. پس از کاشت ایمپلنت باید مایعات را با لیوان بنوشید. پس از گذشت چند هفته و بهبود یافتن محل جراحی می توانید دوباره نوشیدن مایعات را با نی شروع کنید.

پس از بهبود یافتن زخم و سپری کردن دوره کوتاه ریکاوری اولیه پایه های ایمپلنت به اندازه دندان های طبیعی خودتان داخل استخوان فک مستحکم می شوند و می توانید مثل سابق هرچه دلتان خواست بخورید. یکی از تفاوت های اصلی پایه ایمپلنت با ریشه دندان سخت بودن آن است. ریشه دندان به علت نرم بودن نوعی ضربه گیر به شمار می آید به همین خاطر هنگام جویدن غذا فشار کمتری به آن وارد می شود. به گونه ای که ریشه های دندان مستقیما به استخوان فک شما جوش نمی خورد.

اگر ایمپلنت مستقیما به استخوان فک جوش نخورد هر فشاری که به آن وارد می شود مستقیما به استخوان فک نیز وارد می شود. بنابراین به اندازه دندان های طبیعی انعطاف پذیر نیستند.

بیشتر بدانید:  انجام ایمپلنت در افراد سیگاری

وعده صبحانه بعد از جراحی ایمپلنت

در بین وعده های غذایی صبحانه اهمیت زیادی دارد. قبل از کاشت ایمپلنت حتما صبحانه میل کنید. ترکیب میوه، سبزیجات، ماست و پودر پروتئین برای صبحانه مناسب است. یک گزینه ی دیگر برای صبحانه خوردن تخم مرغ آب پز یا املت است. تخم مرغ آب پز پروتئین زیادی دارد و برای بسیاری از بیماران مناسب است. قبل از مصرف حتما تخم مرغ را با همزن به خوبی هم بزنید.

وعده ناهار بعد از جراحی ایمپلنت

بعد از کاشت ایمپلنت نخود پخته و نان نرم برای ناهار پیشنهاد می شود. نخود پخته نرم و مغذی است و حتی می توان آن را به تنهایی میل کرد. برای متعادل کردن وعده غذایی خود یک قاشق غذا خوری ماست سرد و یا یک سیب زمینی میل کنید.

وعده ناهار پس از کاشت ایمپلنت

وعده شام بعد از جراحی ایمپلنت

به جای خوردن گوشت هایی مانند بیف، مرغ یا گوشت خوک که جویدن آن سخت است ماهی های فلسی بخورید. این ماهی ها خیلی نیاز به جویدن ندارند. سوپ سبزیجات یا سیب زمینی نیز پیشنهاد می شود. بسیاری از سوپ ها را می‌توان با مخلوط کردن، راحت تر خورد.

سؤالات متداول تغذیه پس از کاشت ایمپلنت

پس از کاشت ایمپلنت تا چه زمانی باید به خوردن غذاهای نرم ادامه داد؟

تا دو هفته پس از جراحی ایمپلنت بهبود می یابد اما ۳ تا ۴ ماه پس از کاشت ایمپلنت تا وقتی که ایمپلنت در جای خود محکم نشده است سعی کنید با دندان ایمپلنت شده غذا مصرف نکنید.

آیا پس از بهبودی کامل مصرف غذاهای سفت و سخت مجاز است؟

بله پس از طی شدن دوران بهبودی کامل و تأیید دندانپزشک می توانید هر نوع غذایی مصرف کنید زیرا دندان ایمپلنت شده مانند دندان طبیعی عمل می کند.
آیا خوردن بستنی پس از کاشت ایمپلنت مفید است؟

پس از جراحی ایمپلنت از روز دوم مصرف بستنی منعی ندارد اما در روز اول بیشتر مصرف مایعات توصیه می شود.

 چه مدت پس از کاشت ایمپلنت استخوان فک و بافت لثه بهبود می یابد؟

هرچه قدرت ترمیمی بدن بیمار بیشتر باشد، سرعت ترمیم وبهبودی نیز بیشتر می شود اما حداکثر۹ ماه زمان برای بهبودی لازم است.

آیا می توان پس از جراحی ایمپلنت نان مصرف کرد؟

بله، ۲۴ ساعت پس از جراحی می توان نان مصرف کرد.

آیا با ایمپلنت می توان آدامس جوید؟

ایمپلنت دندان به نحوی پروتزهای دندانی را ساپورت می کند. با ایمپلنت بیمار می تواند به راحتی صحبت کند و هرچه دوست دارد بجود. پس از اتمام دوره بهبود ایمپلنت یااوردنچر جویدن آدامس یا گاز زدن سیب هیچ مشکلی ندارد.

نوشتهٔ پیشین
ایمپلنت دندان جلو
نوشتهٔ بعدی
یک واحد ایمپلنت چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید