انجام ایمپلنت در افراد سیگاری

2 دیدگاه
مقالات
کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری

یکی از عادت های بد که تأثیر منفی روی کاشت ایمپلنت دارد سیگار کشیدن است. با سیگار احتمال این که فرایند کاشت ایمپلنت با شکست روبرو شود زیاد است زیرا نیکوتین موجود در سیگار روی فرایند جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک تأثیر بدی می گذارد. برای آشنایی با مشکلات کاشت ایمپلنت در افراد سیگاری با دکتر محمد عاطفت متخصص ایمپلنت همراه باشید.

چنان چه قصد کاشت ایمپلنت دارید اما سیگاری هستید باید حواستان باشد که سیگار تأثیر منفی روی فرایند کاشت دندان تان نگذارد. اولین توصیه این است که سیگار را ترک کنید زیرا سیگار کشیدن احتمال عدم موفقیت کاشت ایمپلنت را بالا می برد. پس از ترک سیگار احتمال موفقیت ایمپلنت تا ۹۰ درصد افزایش می یابد.

انجام ایمپلنت در افراد سیگاری

توصیه های لازم برای کاشت ایمپلنت در افراد سیگاری

کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری غیر ممکن نیست اما مطالعات انجام شده نشان می دهد ۱۵ درصد از افراد سیگاری بعد از کاشت ایمپلنت مجبور به تعویض ایمپلنت دندان هایشان می شود. از آن جایی که افراد سیگاری نیز نیاز دارند دندان از دست رفته شان جایگزین شود در ادامه توصیه های لازم برای بالا بردن احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت را در این افراد نام می بریم:

در اولین فرصت سیگار کشیدن را ترک کنید

ضروری ترین کار برای کاشت ایمپلنت ترک سیگار است. با ترک سیگار در اسرع وقت به حفظ بهتر بهداشت دهان و دندان و سلامت عمومی بدن خود کمک کنید و اصلاح طرح لبخند را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

از یک هفته قبل تا یک هفته بعد از جراحی سیگار نکشید

برخی افراد می گویند به هیچ وجه نمی توانند برای همیشه سیگار را ترک کنند به این افراد توصیه می شود حداقل یک هفته قبل تا یک هفته بعد از جراحی سیگار نکشند. از آن جایی که سیگار یک عادت روزمره است ترک آن کار سختی است اما باید سعی کنید به نتیجه کار فکر کنید و تصمیم خود را عملی کنید.

ترک سیگار برای کاشت ایمپلنت

میزان سیگار کشیدن خود را نصف کنید

اگر برای چند هفته هم حتی نمی توانید سیگار را ترک کنید حداقل میزان مصرف تان را به حداقل برسانید. سعی کنید تعداد سیگار هایی که در روز می کشید را نصف کنید تا میزان موفقیت کاشت ایمپلنت تان به طور قابل توجهی افزایش یابد. افراد سیگاری برای کاشت ایمپلنت باید منظم به دندانپزشک مراجعه کنند تا اگر پوسیدگی، عفونت یا مشکلات لثه دارند به سرعت درمان شود و کاشت ایمپلنت با مشکل روبرو نشود.
چنان چه با تمام تلاش هایی که کردید موفق به ترک سیگار پیش از کاشت ایمپلنت نشدید برای این که به عارضه حفره خشک دچار نشوید به توصیه های زیر عمل کنید:
  1. از patch نیکوتین استفاده کنید.
  2. تا ۴۸ ساعت بعد از عمل جراحی از کشیدن سیگار خودداری کنید.
  3. از دندان پزشک بخواهید که حتماً مرحله زخم شما را بخیه کنند.
  4.  هنگام سیگار کشیدن، گاز استریل را روی ناحیه جراحی شده نگه دارید.
  5. از جویدن تنباکو و آدامس های نیکوتین دار خودداری کنید.
  6. اگر می توانید عادت دیگری را جایگزین سیگار کنید.
بیشتر بدانید:  روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت

چرا کاشت دندان برای افراد سیگاری چالش برانگیز است؟

کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری از جنبه های زیر چالش برانگیز است:

رعایت بهداشت دهان و دندان

افراد سیگاری معمولا به خوبی نمی توانند بهداشت دهان و دندان خود را حفظ کنند. این افراد با بیماری های متعدد لثه و دندان دست و پنجه نرم می کنند و ریسک بروز بیماری التهاب لثه اطراف ایمپلنت در آن ها بالا است.

 

رعایت بهداشت دهان و دندان در افراد سیگاری

 

بسیاری از متخصصان دهان و دندان باور دارند سیگار به بافت های دهان و دندان آسیب وارد می کند و باعث ضخیم شدن لایه بالایی سلول های پوست می شود. علاوه بر این سیگار به غدد بزاقی دندان نیز آسیب می رساند و باعث خشک شدن آن می شود. در این شرایط بزاق دهان که می تواند باکتری ها را از بین ببرد خشک می شود و باکتری ها با سرعت بیشتری پیشرفت می کنند و فرد دچار بیماری های پریودنتال می شود.

کاهش سیستم ایمنی

نیکوتین و ترکیبات سمی موجود در سیگار روی عروق محیطی درون دهان تأثیر می گذارد و موجب کاهش جریان خون و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و توانایی آن در بهبود زخم ها می شود. سیگار از دو جهت روی سلامت دهان و دندان تأثیر می گذارد :

  • موجب سوختن بافت های داخل دهان می شود و کراتوسیس keratosis تولید می کند به همین خاطر لایه بالایی سلول های پوستی ضخیم می شود.
  • به غدد بزاقی آسیب وارد می کند و باعث خشک شدن دهان می شود.

علاوه بر موارد گفته شده نیکوتین و دیگر محصولات جانبی که در سیگار موجود است روی رگ های خونی محیطی که در دهان و پوست وجود دارد اثر منفی می گذارد و جریان خون را کاهش می دهد. با کاهش جریان خون، عمل خون رسانی به سایر سطوح به درستی انجام نمی شود.

بیشتر بدانید:  ونیرکامپوزیت دندان سوئیسی بهتر است یا آمریکایی

تحلیل استخوان فک

اکثر دندانپزشک ها از کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری خودداری می کنند زیرا این اشخاص لثه و استخوان هایشان قدرت و استحکام کافی ندارد و نمی تواند پایه ایمپلنت را در خود نگه دارد. اگر چه با پیوند استخوان می توان استحکام لثه را افزایش داد و به رشد استخوان کمک کرد اما روند بهبودی پس از جراحی در افراد سیگاری خیلی کند است. سیگار باعث می شود رشد استخوان در ناحیه ای که پیوند انجام شده است به اندازه کافی نباشد و روند بهبودی با مشکل مواجه شود. در این شرایط متخصص ایمپلنت نمی تواند پایه ایمپلنت را در استخوان فک فرد بکارد.

 

کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری

 

پس از کاشت ایمپلنت در افراد سیگاری حتی اگر ایمپلنت ها به خوبی با استخوان فک جوش بخورند باز هم خطر تحلیل استخوان، گسترش عفونت و التهاب لثه تا استخوان فک و افتادن ایمپلنت مدت کوتاهی پس از آن وجود دارد. مهم ترین عارضه کاشت ایمپلنت برای فرد سیگاری بهبود نیافتن زخم ها پس از جراحی  و عارضه ای به نام حفره خشک است به همین خاطر سیگار تهدید جدی برای ایمپلنت است.

سیگار کشیدن پس از انجام ایمپلنت و پیوند استخوان

توصیه متخصصین کاشت ایمپلنت معمولا این است که تا جایی که امکان دارد فرد از کشیدن سیگار خودداری کند. اشخاصی که واقعا نمی توانند به مدت طولانی سیگار را ترک کنند دو هفته قبل از انجام ایمپلنت و ۲ تا ۳ ماه بعد از آن باید حتما آن را کنار بگذارند تا پایه ایمپلنت کامل با استخوان فک جوش بخورد.

پس از انجام عمل پیوند استخوان تا دو هفته باید از سیگار کشیدن خودداری کنید زیرا سیگار خطر پیوند نخوردن استخوان و موفقیت آمیز نبودن عمل جراحی لیفت سینوس را افزایش می دهد.
نکته دیگری که در مورد تأثیر سیگار بر ایمپلنت دندان لازم است بدانید این است که چند روز بعد از عمل  بدن شما لخته های خونی ایجاد می کند تا از ورود مواد غذایی و باکتری ها به محل عمل جلوگیری کند. با استنشاق دود؛ تف کردن آب دهان؛ مکیدن مایعات از داخل نی می توانید لخته های خون را شل کنید که باعث ایجاد حالت فوق العاده دردناک می شود بنابراین تا ۷۲ ساعت پس از عمل از انجام کارهای نام برده شده خودداری کنید.

 

بیشتر بدانید:  راهکار هایی برای حفظ سلامت دهان و دندان
نوشتهٔ پیشین
تفاوت بلیچینگ و جرمگیری
نوشتهٔ بعدی
آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • Arash karimi
    1401-08-23 8:42 ق.ظ

    اگر از ویپ استفاده کنیم بازم مشکل هست چون وی های بدون نیکوتین وجود داره من یه مدت استفاده کردم هم طمع دهنم خیلی متفاوت شد و تقریباً آثار سیگار هم از چهره ام محو شد

    پاسخ
    • دکتر محمد عاطفت
      1402-03-13 7:50 ق.ظ

      بالاخره دود ناشی از دخانیات به مرور زمان اثرات خود را خواهد داشت

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید