راهکار هایی برای حفظ سلامت دهان و دندان

بدون دیدگاه
مقالات
راهکار هایی برای حفظ سلامت دهان و دندان

حفظ سلامت دهان و دندان نه تنها برای حفظ زیبایی و جلوگیری از پوسیدگی دندان ها اهمیت دارد بلکه برای پیشگیری از بروز بیماری های جدی مانند حمله قلبی ، سکته مغزی ، دیابت کنترل نشده و زایمان زودرس در خانم های باردار نیز مؤثر است . برای آشنایی با راهکار هایی برای حفظ سلامت دهان و دندان با دکتر محمد عاطفت متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی و هم چنین متخصص ایمپلنت همراه باشید .

قبل از آشنایی با راهکار هایی برای حفظ سلامت دهان و دندان لازم است تا با عواملی که موجب پوسیدگی و عفونت لثه می شود آشنا شوید. عواملی که موجب پوسیدگی دندان می شوند عبارتند از :

  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
  • مصرف نامناسب مواد قندی
  • کشیدن سیگار

اگر سلامت دهان و دندان فرد به خطر بیفتد یکی از مشکلاتی که غالبا برای فرد به وجود می آورد بیماری لثه است . بیماری لثه با به وجود آمدن پلاک زیر خط لثه شروع می شود . این پلاک ماده چسبناک و پر از باکتری است که باعث عفونت ، درد لثه و استخوان های زیر آن می شود .پلاک موجب ورم لثه ، حساسیت ، قرمز شدن و خون ریزی لثه می شود .

بیماری لثه را تا وقتی که استخوان و بافت نگهدارنده دندان ها تحت تأثیر قرار نگرفته است می توان درمان کرد . اما اگر درمان آن را به تعویق بیندازید باعث بیماری های پیشرفته تر و نابودی بافت و استخوان زیر ردیف دندان ها می شود .

با توجه به نکات گفته شده می توان دریافت که رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از اصول مهم حفظ سلامت دهان و دندان است . در ادامه اقدامات لازم جهت رعایت بهداشت دهان و دندان را برای شما نام خواهیم برد  .

بیشتر بدانید:  ایمپلنت کامل فک بالا و پایین در اصفهان

اقدامات لازم جهت حفظ سلامت دهان و دندان

۱-مسواک زدن را از سنین کودکی به فرزند خود آموزش دهید :وقتی از سنین کودکی مسواک زدن را به فرزند خود آموزش دهید این کار برای او تبدیل به عادت می شود بنابراین توصیه می شود به محض بیرون زدن اولین دندان کودک  مراقبت های درمانی را آغاز کنید .

دندان های کودک خود را با دستمال تمیز و مرطوب یا مسواک بسیار نرم تمیز کنید . از دو سالگی کودک خود را به مسواک زدن عادت دهید و بر نحوه مسواک زدن او نظارت داشته باشید .

۲-شیار های دندان های آسیاب را بپوشانید : سطح  دندان های دائمی عقبی از ۶ سالگی شروع به بیرون زدن می کند . این دندان ها شیارهای زیادی دارند و احتمال پوسیدگی در این فرورفتگی ها و شیار های دندان های آسیاب زیاداست بنابراین توصیه می شود برای پوشاندن و صاف کردن سطح جونده این دندان ها حتما از پوششی محافظ استفاده شود .

۳- استفاده از فلوراید:فلوراید لایه مینای دندان را محکم و مقاوم می کند و نقش مهمی در پیشگیری از پوسیدگی دندان دارد . سعی کنید از خمیر دندان های خاوی فلوراید استفاده کنید و از سنین پایین برای کودک خود فلوارید تراپی را انجام دهید .به میزان مصرف فلوراید توجه داشته باشید زیرا مصرف بیش از حد آن موجب فلوروز می شود .

۴-مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید:برای پیشگیری از بیماری لثه و پوسیدگی دندان حتما زدن مسواک و نخ دندان را جدی بگیرید . مسواک خود را حتما سه یا چهاربار در سال عوض کنید .

بیشتر بدانید:  طول عمر کامپوزیت دندان

۵-هنگام استفاده از براکت از مسواک مخصوص استفاده کنید :اگر دندان های خود را ارتودنسی کرده اید و از براکت استفاده می کنید حتما با مسواک مخصوص دندان های خود را تمیز کنید .  رعایت بهداشت در این مرحله  اهمیت زیادی دارد .

۶- پس از هر وعده غذایی دهان خود را بشویید یا آدامس بدون شکر بجوید :برای  پیشگیری از پوسیدگی دندان های خود علاوه بر زدن مسواک و نخ دندان حتما دهان خود را با دهان شویه ضد باکتری بشویید و آدامس بدون شکر بجوید . جویدن آدامس بدون شکر پس از هر وعده غذایی می تواند باعث افزایش جریان بزاق و خنثی سازی اسید موجود در دهان شود .

۷-از مصرف دخانیات خودداری کنید :دخانیات و محصولات تنباکو علاوه بر آن که باعث تغییر رنگ و لکه دندان ها می شوند ، خطر بیماری لثه و سرطان دهان را نیز تا حد زیادی افزایش می دهند و تأثیر چشم گیری در روند پوسیدگی دندان ها دارند بنابراین اگر از هرگونه دخانیاتی استفاده می کنید هر چه سریع تر به فکر ترک آن باشید .

سلامت دهان و دندان

۸-به رژیم غذایی خود دقت کنید : یکی از نکات مهم برای حفظ سلامت لثه و دندان ها رژیم غذایی مناسب و سالم است . در رژیم غذایی خود تمام گروه های غذایی از جمله غلات ، آجیل ، مغز های گیاهی ، میوه ، سبزیجات و محصولات لبنی را بگنجانید .به عقیده برخی محققان اسیدهای چرب امگاسه موجود در ماهی های چرب ،  التهاب و خطر بیماری لثه را کاهش می دهد .

غذاهای حاوی قند زیاد مصرف نکنید زیرا باکتری های موجود در دهان قند ها را به عنوان غذا مصرف می کنند و اسید تولید می کنند. این اسید باعث فرسایش مینای دندان و ایجاد منافذی در دندان می شود بنابراین احتمال پوسیدگی را افزایش می دهد . تا می توانید از مصرف نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه و آب میوه و خوراکی های گازدار خودداری کنید .به جای مصرف این گونه نوشیدنی ها شیر بنوشید .

بیشتر بدانید:  ایمپلنت دندان در دوران بارداری

شیر یکی از منابع اصلی مواد قندی در رژیم غذایی است اما قند آن از نوع لاکتوز است و آسیبی به دندان ها وارد نمی کند .ازآن گذشته شیر به حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها کمک می کند و کلسیم موجود در شیر دندان هارا محکم و قوی می کند .البته اگر قبل از خواب شیر می نوشید حتما دندان های خود را بعد از آن بشویید زیرا باقی ماندند مواد آن بر روی سطح دندان موجب پوسیدگی می شود .

نوشتهٔ پیشین
ایمپلنت دندان همراه با ارتودنسی
نوشتهٔ بعدی
۹ ترفند سریع برای سفید کردن دندان ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید