ماندگاری ایمپلنت دندان

بدون دیدگاه
مقالات

در بین روش های کاشت دندان ، ایمپلنت از جمله روش هایی است که می تواند ماندگاری بالایی داشته باشد . نحوه کاشت ایمپلنت در میزان  موفقیت و ماندگاری ایمپلنت تأثیر بالایی دارد بنابراین برای ایمپلنت دندان های خود حتما به یک متخصص ایمپلنت با تجربه مراجعه کنید .

امروزه با به کارگیری تکنولوژی های جدید در طراحی کلی و ساخت ایمپلنت دندان  طول عمر آن ها بسیار افزایش یافته و معمولا ایمپلنت ها برای زمانی بیشتر از ۲۵ سال کارکردن در استخوان فک آماده شده اند . در ادامه عواملی که در طول عمر و ماندگاری ایمپلنت دندان مؤثر هستند را برای شما شرح خواهیم داد .

عوامل تأثیر گذار در ماندگاری ایمپلنت دندان

 

تا سه هفته از جویدن غذا خودداری کنید

اگر جراحی کارگذاشتن ایمپلنت به صورت یک مرحله ای انجام شده باشد و برای شما اباتمنت (ابزار شکل دهی لثه) بسته شده باشد تا سه هفته پس از عمل از جویدن غذا روی محل ایمپلنت شده خودداری کنید .

مراقب عفونت باشید

 

یکی از علت های مهم شکست ایمپلنت در مرحله یکپارچه شدن با استخوان عفونت است . برای پیشگیری از عفونت حتما دهان خود را مرتب با دهان شویه های دارویی شستشو دهید و برای برداشتن ذرات و بقایای غذا از محل جراحی از سواب های پنبه ای آغشته به کلرهگزیدین یا مسواک های خیلی نرم استفاده کنید علاوه بر آن حتما  آنتی بیوتیک هایی که متخصص ایمپلنت برایتان  تجویز می کند را در فواصل زمانی تعیین شده استفاده نمایید تا از عفونت جلوگیری کند .

 

بهداشت دهان را رعایت کنید

 

یکی از عواملی که در ماندگاری ایمپلنت دندان تأثیر زیادی دارد رعایت بهداشت است . پس از این که بخیه ها را برداشتید باید حتما ناحیه ایمپلنت شده در داخل دهان را سه بار در روز مسواک بزنید . پس از هر وعده غذایی از دهان شویه ها ، سرم فیزیولوژی یا آب معمولی استفاده کنید تا ذرات غذایی و بافت های نکروزه که باعث تجمع و لانه گزینی میکروب ها می شوند از بین بروند .
در قسمت هایی از دهان که احتمال گیر کردن مواد غذایی یا تحریک لثه و ایجاد آماس وجود دارد پس از هر وعده غذایی به کمک نخ دندان و مسواک های مخصوص سطوح بین دندانی و زیر پونتیک ها را تمیز کنید . برای تمیز کردن نواحی غیر قابل دسترس مانند سطوح پشتی دندان های عقل و آسیاهای بزرگ از مسواک های بچه گانه استفاده کنید .
اشیاء نوک تیز می توانند به سد شکننده بافت نرم اطراف ایمپلنت صدمه وارد کنند و باعث شروع آماس در محل ایمپلنت شوند بنابراین برای تمیز کردن غذا از اطراف ایمپلنت های خود هرگز از خلال دندان یا وسایل فلزی نوک تیز استفاده نکنید .

 

بیشتر بدانید:  لمینت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

هر ۶ ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید

بسیاری از افراد تصور می کنند پس از انجام ایمپلنت دیگر نیاز نیست به دندانپزشک خود مراجعه کنید اما این یک باور غلط است . پس ازانجام ایمپلنت هر ۶ ماه یک بار حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا اگر احتمال وجود آماس ، گیر غذایی و تحلیل استخوان در اطراف ایمپلنت وجود دارد متخصص ایمپلنت از آن پیشگیری کند و روند درمان را بررسی کند .

درست است که توانمندی جراح ، دقت در نحوه کاشت ایمپلنت و موادی که به کار می برد تأثیر زیادی در طول عمر ایمپلنت دارد اما در واقع پزشک و بیمار همکار هستند . اگر هر دو وظایفشان را به درستی انجام ندهند هرگز به نتیجه دلخواه نخواهند رسید و مراقبت و نگهداری خود بیمار مهم ترین عامل بقا و ماندگاری ایمپلنت است .

نوشتهٔ پیشین
جرم گیری ایمپلنت دندان
نوشتهٔ بعدی
مراقبت های لازم بعداز ایمپلنت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید