تفاوت بلیچینگ و جرمگیری

بدون دیدگاه
مقالات
تفاوت بلیچینگ و جرمگیری

بلیچینگ و جرمگیری هر دو باعث سفید شدن دندان ها می شود. بلیچینگ یکی از راه هایی است که برای اصلاح طرح لبخند می توان از آن استفاده کرد. با جرم گیری می توانید دندان ها را از املاح رسوب کرده که منجر به بوی بد دهان و بدرنگی آن می شود پاک کنید. سؤالی که برای اکثر افراد پیش می آید این است که بلیچینگ و جرمگیری دندان چه تفاوتی دارد؟ برای آشنایی با تفاوت بلیچینگ و جرمگیری با دکتر محمد عاطفت متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی همراه باشید.

دلایل بدرنگ شدن دندان ها

قبل از توضیح در مورد بلیچینگ و جرمگیری قصد داریم ابتدا دلایل بدرنگ شدن دندان ها را برای شما نام ببریم:

سن: افزایش سن و تجمع لکه ها باعث می شود دندان ها به مرور زمان دچار تغییر شوند. با گذشت زمان دندان ها به مرور زمان خراب می شوند و دچار ساییدگی می شوند، به همین خاطر تیره تر به نظر می رسند.

عادت بد در غذا خوردن: مصرف نوشیدنی های رنگی مانند چای، قهوه یا سایر غذاهای با رنگ تیره مانند زردچوبه، هویج، پرتقال موجب ایجاد لکه بر روی دندان می شود. یک سری غذاهای اسیدی مانند سرکه و مرکبات نیز باعث فرسایش مینای دندان و بروز لکه می شود. با فرسایش مینای دندان، سطح دندان شفاف تر می شود و لکه ها بیشتر دیده می شوند.

سیگار کشیدن: نیکوتین باعث تغییر رنگ دندان ها و ایجاد رسوبات قهوه ای بر روی دندان می شود که به مرور زمان باعث می شود لبخند شما جذاب نباشد. اگر سیگاری هستید با بلیچینگ می توانید رنگ دندان های خود را بهتر کنید اما موقتی است. بهترین راه برای این که همیشه لبخند براق داشته باشید این است که سیگار را ترک کنید.

 

زرد شدن دندان ها براثر مصرف سیگار

دندان قروچه: علت دندان قروچه استرس است که باعث به هم فشردن دندان و براکسیسم می شود. دندان قروچه باعث ایجاد ترک های بسیار ریز بر روی دندان
می شود و منجر به تیرگی و لکه دارشدن لبه های دندان می شود. با بلیچینگ می توان این لکه های دندانی را کمتر کرد.

تروما و آسیب دیدن دندان: زمین خوردن و آسیب دیدگی دندان می تواند موجب ایجاد ترک در دندان و رنگ گرفتن آن شود. برای رفع این مشکل نیز می توان از بلیچینگ استفاده کرد.

بیشتر بدانید:  آیا کاشت ایمپلنت دائمی است؟

استفاده زیاد از برخی داروها و مواد شیمیایی: هنگامی که دندان ها درحال رشد است، استفاده از داروی تتراسایکلین، لکه قهوه ای تیره و خاکستری بر روی دندان ایجاد می کند که از بین بردن آن کار سختی است. برای کمتر کردن این لکه می توان از بلیچینگ استفاده کرد.

شفاف بودن دندان ها: برخی اشخاص به دلیل ژنتیک، دندان های شفافی دارند که تأثیر آن در سن بزرگسالی مشخص می شود. دندان ها شفاف بیشتر مستعد لکه دار شدن هستند و نمی توان با بلیچینگ، لکه های آن را از بین برد زیرا دندان های مات بهتر به روش بلیچینگ پاسخ می دهند.

مقایسه بلیچینگ و جرم گیری

بلیچینگ و جرمگیری دو روش متفاوت هستند و هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. در ادامه این دو روش را به طور خلاصه برای شما مقایسه می کنیم. نوع سفید کردن دندان و میزان آن در بلیچینگ و جرمگیری فرق دارد. جرم گیری، رنگ دندان فرد را روشن تر نمی کند بلکه جرم ها و رنگدانه ها را برمی دارد تا رنگ واقعی دندان فرد آشکار شود. اگر فرد سیگاری یا چای خور قهاری هستید با بلیچینک رنگ دندان هایتان به طرز چشم گیری فرق می کند. در بلیچینگ، ماده بلیچ به داخل دندان نفوذ کرده و رنگ دندان را از داخل روشن تر می کند اما جرم گیری نمی تواند به شما دندان های کاملا سفیدی ارائه دهد.

مقایسه بلیچینگ و جرم گیری

جرمگیری دندان

بزاق دهان انسان به طور طبیعی با میکروب ها، باکتری های دهان و مواد غذایی ترکیب شده و موجب تشکیل پلاک بر روی دندان می شود. پلاک ها معمولا در قسمت پایین لثه و نواحی که سخت تر به آن می توان دسترسی پیداکرد تا تمیز شوند بیشتر است. این پلاک ها را حتما باید به مرور زمان با جرمگیری از بین برد زیرا باعث پوسیدگی دندان می شوند. با جرم گیری رسوب هایی که بین دندان و لثه ایجاد شده اند از بین می روند. همین موضوع سبب روشن تر شدن لثه و دندان افراد می شود.

اگر در مصرف چای زیاده روی کرده اید یا سیگار می کشید و رنگدانه های زیادی روی دندان تان ایجاد شده است با انجام جرم گیری می توانید آن را از بین ببرید. هنگام جرم گیری، رنگ دندان تغییری نمی کند تنها پلاک های روی آن برداشته می شود. در جرم گیری برای خراشیدن لکه ها از ابزارهای دستی یا دستگاه های مورد استفاده در دندانپزشکی استفاده می شود. با جرم گیری می توان فرد را از مشکلات بیماری لثه ای در امان نگه داشت. در بعضی مواقع برای اعمال آب و ضد عفونی کننده به پلاک های شل دندان و خط لثه از ابزار مکانیکی با نوک ریز استفاده می شود. این روش نه تنها برای از بین بردن لکه های سخت، بلکه برای تمیز نگه داشتن پلاک های پریودنتال نیز مؤثر است. همراه با جرم گیری، پولیش دندان نیز انجام می شود تا دندانپزشک از نظافت کامل دندان ها مطمئن شود.

بیشتر بدانید:  کاشت ایمپلنت دندان بدون جراحی

بلیچینگ دندان

بلیچینگ درمانی سریع و غیرتهاجمی برای سفید کردن دندان ها است و با آن می توانید لکه ها و رنگدانه های روی دندان که با گذشت زمان و به دلایل ژنتیکی به وجود می آیند را از بین ببرید. بلیچینگ روش ترمیمی و زیبایی است و جزء روش درمانی نیست. هنگام انجام بلیچینگ ماده سفید کننده به داخل دندان نفوذ می کند و رنگ دندان شخص روش تر می شود. سه روش برای بلیچینگ وجود دارد که عبارت است از: کیت بلیچینگ دندان در منزل؛ بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشک؛ کیت‌های سفید کننده بدون نسخه. بلیچینگ به هیچ وجه به نسج دندان سالم آسیبی نمی رساند.

 

روش های بلیچینگ دندان

جرم گیری و بلیچینگ افراد را در معرض خطرهایی مانند شل شدن دندان، سوختگی های شیمیایی و درد لثه قرار می دهد. به خانم های باردار توصیه می شود از بلیچینگ استفاده نککند زیرا هنوز اثرات آن روی جنین بررسی نشده است. انجام بلیچینگ و جرم گیری برای افراد دیابتی، خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد. ابزار هایی که در این فرایندها استفاده می شوند باید حتما تمیز و بهداشتی باشند.

انجام بلیچینگ و جرم گیری باعث افزایش حساسیت دندان ها به دما، فشار و لمس می شود. این اتفاق بیشتر برای افرای رخ می دهد که از ژل سفید کننده با غلظت بالا استفاده می کنند. بیمارانی که مشکلات لثه ای دارند، بیشتر در معرض حساسیت به جرم گیری و بلیچینگ هستند. حساسیت به بلیچینگ از دو روز تا یک ماه می تواند ادامه یابد. در این شرایط معمولا خمیردندان با نیترات پتاسیم تجویز می شود.

بیشتر بدانید:  بلیچینگ در خانه

در ادامه سایر خطرهایی که پس از بلیچینگ و جرم گیری ممکن است برای شما اتفاق بیفتد را نام می بریم:

خطرات مربوط به جرمگیری

شل شدن دندان ها: چنان چه جرم گیری توسط دندانپزشک بی تجربه، غیر اصولی و با روش های نادرست انجام شود منجر به شل شدن دندان ها می شود، به ویژه در مواردی که در حال برداشتن لثه است.

بروز بیماری های لثه: انجام جرم گیری باعث می شود دندان ها در برابر بیماری های لثه، آسیب پذیر تر شوند. چنان چه جرم گیری به درستی انجام نشود باعث ایجاد پلاک و مشکلات لثه می شود.

خطرات مربوط به بلیچینگ دندان

تحریک و درد در لثه ها: اشخاصی که از ژل های سفید کننده پر اکسید استفاده می کنند، هنگام بلیچینگ بیشتر مستعد تحریک لثه ها هستند. تحریک لثه ناشی از مصرف غلظت زیاد یا تماس با سینی های سفارشی است.

ایجاد دندان هایی با رنگ مختلف و متفاوت: بلیچینگ به تاج های موجود، پروتزها یا پر کننده های موجود پاسخگو نیست زیرا آن ها معمولا رنگ قهوه ای مایل به زرد خود را حفظ می کنند اما دندان های طبیعی یا سالم اطراف آن ها، سایه روشن تر و سفید تر را با سفید شدن به دست می آورند. پس از گذشت دو هفته بهترین نتیجه از بلچینگ را می توان مشاهده کرد. برای جلوگیری از بروز این مشکل، توصیه می شود ترمیم های رنگی دندان را جایگزین کنید.

حفظ نتایج بلیچینگ و جرم گیری

برای حفظ ماندگاری بلیچینگ و جرم گیری باید به نکات زیر عمل کنید:

  • بعد از بلیچینگ از مصرف نوشیدنی هایی که رنگ تیره دارند خودداری کنید.
  • بعد از جرم گیری، دوبار در روز دندان های خود را مسواک بزنید. علاوه بر این هر روز از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید.
  • پس از گذشت یک هفته می توانید از نی برای نوشیدن، نوشیدنی های تیره رنگ استفاده کنید تا اثر بخشی آن افزایش یابد.
نوشتهٔ پیشین
چسب موقت ایمپلنت
نوشتهٔ بعدی
انجام ایمپلنت در افراد سیگاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید