مراحل کاشت ایمپلنت دندان

2 دیدگاه
مقالات
مراحل کاشت ایمپلنت دندان

دکتر محمد عاطفت متخصص ایمپلنت در اصفهان قصد دارد شما را با مراحل کاشت ایمپلنت دندان و اقدامات انجام شده در هر مرحله  آشنا کند.

۱) در مرحله اول فلپ (بخشی از لثه که روی استخوان ناحیه مورد نظر قرار گرفته است ) به کمک تیغ جراحی برش داده می شود . بعد از کنار زدن ، لثه استخوانی که قرار است پایه ایمپلنت داخل آن قرار بگیرد نمایان می شود .

۲) در مرحله بعد نوبت به انتخاب دریل هایی می رسد  که در سایز، قطر و طول های مختلف وجود دارند . این دریل ها معمولا سر تیز و رنگ بندی مختلفی مانند آبی ، قرمز ، سبز دارند و از آن ها می توان برای کاربرد های متنوع استفاده کرد.

۳) پس از انتخاب دریل در مرحله سوم باید جهت تعیین محل ایمپلنت دریل اولیه صورت گیرد . درواقع ابتدا ناحیه قرارگیری ایمپلنت به‌وسیله‌ی مارکینگ دریل انجام می‌شود. باید به این نکته توجه داشت که بهتر است محل ایمپلنت با دندان های کناری موازی باشد و قطر آن با احتیاط و دقت زیاد تعیین شود .

۴) در این مرحله پس از مشخص کردن ناحیه دریل از پایلوت دریل برای رسیدن به طول و زاویه موردنظر استفاده می‌شود.

۵)اکنون باید عمق کار را با دستگاه پروپ سنجید تا کار با بررسی و دقت بالا انجام  شود .

۶) دریل دیگری با سایز متفاوت و پهن‌تر جهت افزایش قطر موردنظر صورت می‌گیرد تا فضای بیشتری را برای ایمپلنت در اختیار جراح  قرار دهد.

۷)پس از انجام دریل نوبت به اکستنشن دریل می رسد. در این مرحله اکستنشن دریل جهت رسیدن به قطر بیشتر صورت می‌گیرد تا جراح به قطری نزدیک شود که درنهایت قرار است فیکسچر در آن قرار بگیرد.

بیشتر بدانید:  اتصال روکش دندان بر روی ایمپلنت

۸)این مرحله دستیابی به قطر فیکسچر با استفاده از دریل های هوشمند انجام می شود .

۹)پس از دست یابی به قطر فیکسچر ، با توجه به کیفیت استخوان حین دریل کردن توسط جراح و در صورت نیاز کریستال دریل به کار می‌رود.

۱۰) در مورد استخوان‌های محکم از بن تب استفاده می‌شود. که درواقع در این مرحله دریل در جهت عقربه‌های ساعت داخل استخوان می‌شود و در جهت خلاف عقربه‌های ساعت بیرون می‌آید.

۱۱)بعد از کار گذاشتن فیکسچر در محل مورد نظر فضای خالی بین استخوان و پایه ایمپلنت به کمک رچت از بین می رود . خط راهنما محل دقیق فیکسچر را تعیین می کند و به جراح می گوید که فیکسچر را دقیقا کجا قرار دهد . نیرویی که رچت برای سفت کردن ایمپلنت وارد می کند قابل تنظیم است که این کار توسط متخصص ایمپلنت انجام می شود .

۱۲)در این مرحله جراح موقعیت ایمپلنت را تنظیم می کند .

۱۳) پیج سرپوش از بازماندن دهانه‌ی فیکسچر جلوگیری می‌کند و مانع وارد شدن مواد اضافی به داخل آن می شود.

۱۴)در آخر لثه بخیه زده می شود تا اینکه دوباره نوبت به مرحله فلپ می رسد . برای برش مجدد لثه وباز کردن پیچ سرپوش در این مرحله از هیلینگ (فرم دهنده لثه به صورت گلدانی) استفاده می شود .

برای کاشت ایمپلنت دندان ابتدا معاینه انجام می شود . پس از این که پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار داده شد ۳ الی ۶ ماه باید صبر کرد تا پایه ایمپلنت دندان به فک جوش بخورد . مرحله بعدی پس از کاشت ایمپلنت پروتز است .

بیشتر بدانید:  تفاوت بلیچینگ و جرمگیری

ایمپلنت می تواند به صورت پایه هایی برای پروتز متحرک و ثابت به کار برود . پروتز ثابت و روکش روی فیکسچر پس از چهار جلسه قالب گیری از ایمپلنت و امتحان به بیمار تحویل داده می شود . پروتز متحرک به صورت دکمه فشاری روی روی آن ها قرار می گیرد و محکم تر از حالت عادی در داخل دهان قرار می گیرد .

در مرحله آخر پروتز نهایی به فرد تحویل داده می شود . زمانی که مرحله ی ترمیم در دهان تمام شد و ایمپلنت دندان محکم شد ، قسمت پروتز بر روی آن قرار می گیرد.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

انواع جراحی های کاشت ایمپلنت دندان

جراحی هایی که برای کاشت ایمپلنت دندان انجام می شود شامل یک مرحله ای ، دومرحله ای و سه مرحله ای می باشد .

جراحی یک مرحله ای

در جراحی یک مرحله ای روی ایمپلنت با لثه پوشانده نمی شود . در این نوع جراحی حلقه فلزی که در اطراف ایمپلنت وجود دارد بعد از جوش خوردن به استخوان از لثه بیرون می ماند . سپس باید یک میله به ایمپلنت وصل کرد تا بتوان تاج ایمپلنت را بر روی آن سوار کرد .

جراحی دو مرحله ای

در این جراحی ایمپلنت دندانی قابل مشاهده نیست و هیچ گونه فشاری به آن وارد نمی شود زیرا پایه ایمپلنت دندانی در استخوان فک قرار می گیرد و به وسیله لثه روی آن پوشانده می شود . یکی از مزایای مهم این نوع جراحی همین موضوع است . برای التیام ایمپلنت در فک پایین دو ماه و در فک بالا سه ماه باید صبر کرد .بعد از التیام ایمپلنت لثه و سر ایمپلنت  کنار زده می شود تا بتوان آن را دید و قطعه ای شبیه به پیچ به صورت موقتی روی آن نصب کرد .

بیشتر بدانید:  کاشت ایمپلنت فول موس یا کل دهان

بعد از گذشت حدود دو هفته برای ساخت تاج دندان از ایمپلنت قالب گیری می شود و در طول این دو هفته  می توان از پروتز موقت استفاده کرد . البت شب ها هنگام خواب باید حتما این پروتز را از دهان خارج کنید .

جراحی سه مرحله‌ای

جراحی سه مرحله ای یکی از معروف ترین و رایج ترین جراحی ها برای کاشت دندان و مراحل ایمپلنت است .در این نوع جراحی پایه ایمپلنت در داخل لثه قرار داده می شود و برای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک دو تا سه ماه زمان لازم است .

بعد از گذشت دو تا سه ماه قسمتی از لثه برداشته می شود و تاج ایمپلنت روی آن کار گذاشته می شود. سپس میله ای که اباتمنت نامیده می شود به ایمپلنت وصل می شود که از لثه بیرون است .

این اباتمنت‌ها یا به صورت پیش ساخته هستند و یا در لابراتوار دندانپزشکی تهیه می‌شود. مدتی بعد وقتی که لثه التیام پیدا کرد و متخصص ایمپلنت تشخیص داد که ایمپلنت و استخوان فک یکپارچه شده است زمان کار گذاشتن دندان‌های مصنوعی است. در این مدت باید از ایمپلنت در برابر فشار محافظت کرد و از خوردن غذاهای سفت پرهیز نمود.

نوشتهٔ پیشین
اتصال روکش دندان بر روی ایمپلنت
نوشتهٔ بعدی
عوارض اصلاح طرح لبخند

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سهراب آرین نژاد
    1402-03-05 11:34 ق.ظ

    درود بر شما بعد از کاشت پایه ایمپلنت در فک لثه و دهان در دوران جوش خوردن ایمپلنت باید بدون دندان باشه یا میشه از دندان موقت استفاده کرد .

    پاسخ
    • دکتر محمد عاطفت
      1402-03-21 6:30 ق.ظ

      در صورت استفاده از ایمپلنت دیجیتال که نیاز به بخیه ندارد امکلن استفاده از پزوتز موقت که مثل دندان واقعی است وجود دارد ولی در حالت سنتی خیر

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید