آیا کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان ممکن است؟

بدون دیدگاه
مقالات
کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان

بیماری پوکی استخوان به مرور زمان باعث از دست رفتن دندان‌ها خواهد شد. در نتیجه، بیمار به جایگزین کردن دندان از دست رفته نیاز پیدا خواهد کرد. اما این جایگزینی از چه طریقی صورت می‌گیرد؟ آیا کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان ممکن است؟ دکتر عاطفت در ادامه این مقاله به سوالات شما پاسخ خواهند داد.

مشاوره آنلاین دندانپزشکی زیبایی در اصفهان

مشکلات پوکی استخوان محدود به سیستم حرکتی بدن مانند دست و پا نیست. این بیماری در بسیاری از مواقع روی سایر درمان‌های جانبی بدن نیز تاثیر می‌گذارد. یکی از این اثرات مربوط به ایمپلنت دندان است.

با توجه به هزینه بالا و سختی انجام ایمپلنت دندان، نگرانی افراد در خصوص تاثیر گذار بودن این روش کاملا منطقی است. به همین دلیل از دکتر عاطفت، متخصص دندانپزشکی ترمیمی در اصفهان در خصوص کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان سوال کردیم. پاسخ دکتر عاطفت به این سوال چه بود؟

بیماری پوکی استخوان باعث کاهش توده استخوانی و تراکم استخوان‌ها همراه است. این موضوع موجب می‌شود تا در شرایطی که پوکی استخوان بسیار حاد و شدید باشد، استحکام استخوان‌ها از بین برود و استخوان قوام لازم برای کاشت ایمپلنت را نداشته باشد. اما در ۸۰ درصد از مواقع، پوک استخوان به تنهایی، مانع کاشت ایمپلنت نخواهد شد.

آیا کاشت ایمپلنت در بیماران مبتلا به پوکی استخوان امکان پذیر است؟

یکی از اقداماتی که دندانپزشک متخصص ایمپلنت، پیش از شرروع مراحل کاشت ایمپلنت دندان در بیماران مبتلا به پوکی استخوان مد نظر قرار می‌دهد، مطالعه سوابق و پیشینه بیماری‌های بیمار است. این بررسی، اطلاعاتی کامل و جامع در خصوص شرایط بیمار به پزشک خواهد داد.

بیشتر بدانید:  چه زمانی لمینت دندان را باید تعویض کرد؟

پس از مطالعه این فایل سوابق، دندانپزشک به بررسی استحکام و تراکم استخوان فک و لثه می‌پردازد. اگر فرد مبتلا به پوکی استخوان با مشکل عدم تراکم لثه همراه باشد، دندانپزشک در مرحله بعدی، داروهای بیمار را تحت بررسی قرار می‌دهد.

آیا مبتلایان به پوکی استخوان می‌توانند ایمپلنت دندان انجام دهند؟

برخی از داروهایی که برای درمان پوکی استخوان استفاده می‌شوند، روی استخوان فک تاثیر نامناسبی دارند. در صورت نیاز به قطع دارو، دندانپزشک این موضوع را با متخصص شما در میان خواهد گذاشت. در نتیجه این بررسی، تصمیم گیری برای انجام یا عدم انجام ایمپلنت دندان صورت خواهد گرفت.

خوشبختانه، مطالعات صورت گرفته در حوزه بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان و بررسی تاثیرات آن‌ها روی کاشت دندان با روش ایمپلنت، ثابت شده است که ایمپلنت در بیماران مبتلا به پوکی استخوان تفاوت چشم گبری با افراد دیگر ندارد. این تحقیقات نشان داده‌اند که جراحی ایمپلنت در ۸۰ درصد افراد مبتلا به پوکی استخوان با موفقیت انجام خواهد شد.

در چه مواردی کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان توصیه نمی شود؟

طبق نکته‌هایی که دکتر عاطفت تا این بخش از مقاله به آن‌ها اشاره کردند، بیماری پوکی استخوان به تنهایی، مانعی برای کاشت ناموفق ایمپلنت و پس زدن آن توسط بدن بیمار نیست. اما قرار گیری این سابقه بیماری در کنار مشکلات دیگر، می‌تواند احتمال ناموفق بودن جراحی ایمپلنت را افزایش دهد. این مشکلات شامل موارد زیر است.

در چه مواردی کاشت ایمپلنت توصیه نمی شود؟

  • همزمانی پوکی استخوان با بیماری‌های قلبی
  • همزمانی پوکی استخوان با دیابت و عدم امکان پایداری سطح قند خون
  • مصرف الکل و مواد مخدر (و حتی سیگار)
  • همزمانی پوکی استخوان با بیماری‌های کلیوی
  • وجود اختلالات هورمونی در فرد
  • سن بالا (خصوصا در زنان یائسه و بالای ۵۰ سال)
  • وجود بیماری نرمی استخوان در فرد با عدم امکان درمان
  • کشیدن دندان‌های زیاد پس از ابتلا به بیماری پوکی استخوان (مقاله بهتربن زمان برای کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان را از دست ندهید)
بیشتر بدانید:  بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت دندان

راهکارهای پیشنهادی جهت افزایش موفقیت کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان

همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، دندانپزشک قبل از کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان برای بیمار، تراکم استخوان فک وی را مورد بررسی قرار می‌دهد. در صورتی که تراکم استخوان برای کاشت ایمپلنت مناسب باشد، جراحی صورت خواهد گرفت. 

اما در صورتی که تشخیص دندانپزشک متخصص، نامناسب بودن حجم تراکم دندان بافت لثه و استخوان فک باشد، ممکن است تصمیم به استفاده از منابع دیگری جهت پیوند استخوان بگیرد. برای مثال، ممکن است دندانپزشک موادی مخصوص را جهت افزایش استحکام استخوان فک و بافت لثه به ناحیه مورد نظر تزریق کند.

افزایش شانس موفقیت کاشت ایمپلنت

در نهایت، در صورتی که با هیچ طریقی، امکان مستحکم کردن بافت استخوان و کاشت ایمپلنت دندان وجود نداشته باشد، ممکن است راهکار پیشنهادی متخصص برای شما، استفاده از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت و یا روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت باشد.

احتمال شکست در صورت عدم وجود تراکم استخوان فک برای ایمپلنت چقدر است؟

مراقبت‌هایی وجود دارند که می‌توانند شکست کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان را به حداقل برسانند. این مراقبت‌ها شامل قطع مصرف بیس فسفونات های خوراکی در دوره درمان و استفاده از آنتی بیوتیک ها پیش از تاریخ جراحی کاشت دندان است.

نشانه‌های شکست ایمپلت در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

بدون شک احتمال موفقیت کاشت در افرادی که استخوان های محکم با تراکم کافی دارند، بسیار زیاد است. به همین دلیل احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان باید به صورت کامل بررسی گردد.

شکست خوردن کاشت ایمپلنت در اثر عدم وجود تراکم کافی در سطح استخوان فک به اشکال مختلفی نمود خواهد شد. لق شدن ایمپلنت یا پس زدن آن اصلی ترین نشانه‌هایی است که پس از شکست کاشت اتفاق خواهد افتاد.

بیشتر بدانید:  بهترین مارک ایمپلنت دندان در اصفهان

نشانه‌های شکست ایمپلت در بیماران مبتلا به پوکی استخوان

دکتر محمد عاطفت، بهترین متخصص ایمپلنت اصفهان می‌باشند که کلیه خدمات مربوط به “کاشت ایمپلنت فوری یا یک روزه” و “کاشت ایمپلنت دندان سوئیسی” را با بالاترین کیفیت برای مراجعه کنندگان انجام می‌دهند.

نتیجه گیری نهایی

دکتر محمد عاطفت در این مقاله به ارائه توضیحاتی در خصوص کاشت ایمپلنت با وجود پوکی استخوان برای افراد مبتلا به این بیماری پرداختند. آموختیم که پوکی استخوان به تنهایی، دلیلی برای عدم موفقیت کاشت ایمپلنت نیست.

این بیماری، تنها در شرایطی که بسیار حاد باشد و باعث از بین رفتن تراکم و استخوان بافت استخوان شود باعث عدم موفقیت کاشت ایمپلنت خواهد شد. در نهایت، دندانپزشک متخصص می‌تواند پس از بررسی تراکم استخوان و وضعیت و شرایط دهان و دندان‌های بیمار، در خصوص انجام یا عدم انجام ایمپلنت دندان تصمیم گیری کند.

در صورتی که ساکن شهر اصفهان هستید و نیاز به مشاوره برای انجام ایمپلنت با وجود ابتلا به پوکی استخوان دارید، می‌توانید به مرکز لبخند دکتر محمد عاطفت واقع در چهار راه پلیس، توحید جنوبی، جنب کوچه کاویان، ساختمان ژیوار طبقه ۵ واحد ۵۰۴ مراجعه کنید و یا با شماره تلفن ۰۳۱۳۱۳۱۲۸۳۴ تماس حاصل نمایید.

 

نوشتهٔ پیشین
آیا افراد دیابتی هم می‌توانند ایمپلنت کنند؟
نوشتهٔ بعدی
ایمپلنت دندان با بیمه تکمیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید