ایمپلنت دندان در کودکان

بدون دیدگاه
مقالات
آیا برای دندان های از دست رفته کودکان می توان از ایمپلنت دندان استفاده کرد؟

گاهی بر اثر حوادث و اتفاقات ناخواسته کودکان ممکن است دندان های خود را از دست بدهند. اولین سوالی که در ذهن والدین بعد از این حوادث ایجاد می شود این است که برای درمان این مشکل از چه روش هایی باید استفاده کرد. آیا می توان از ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان از دست رفته فرزندمان استفاده کرد؟ اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید در این مقاله از سایت دکتر محمد عاطفت، بهترین متخصص ایمپلنت دندان در اصفهان همراه ما باشید.

آیا ایمپلنت دندان برای کودکان در حال رشد توصیه می شود؟

استفاده از ایمپلنت دندان برای کودکان در حال رشد معمولاً توصیه نمی‌شود. در دوران کودکی، فک و دندان‌ها در حال رشد و تکامل هستند و استفاده از ایمپلنت در این مرحله ممکن است تأثیر منفی بر رشد صحیح دندان‌ها و فک‌ها داشته باشد. ایمپلنت‌ها بیشتر برای افراد بزرگسال که رشد فک و دندان‌هایشان تکمیل شده است، مناسب می‌باشند.

برای آگاهی از سن مناسب جهت ایمپلنت دندان می توانید مقاله مرتبط با بهترین سن برای ایمپلنت را مطالعه کنید. در صورتی که کودکی دندان خود را از دست داده باشد، برای جایگزینی دندان از دست رفته راهکارهای دیگری در نظر گرفته می شود که در ادامه به بررسی این راهکار ها خواهیم پرداخت.

راهکاری جایگزین برای ایمپلنت در کودکان

از جمله روش های جایگزین ایمپلنت برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فلیپر

فلیپر یک وسیله متحرک است که برای پر کردن فضای خالی دندان‌های از دست رفته استفاده می‌شود. این وسیله ظاهری طبیعی داشته و با دندان‌های طبیعی هیچ تفاوتی ندارد. فلیپر در واقع یک دندان مصنوعی تکه‌ای است که به راحتی قابل درآوردن و قرار دادن مجدد در جای خود می‌باشد. با این حال، بسیاری از بیماران هنگام استفاده از فلیپر احساس ناراحتی می‌کنند و ممکن است درد و عفونت‌های لثه را تجربه کنند. وزن سبک فلیپر و ظرافت آن باعث می‌شود که به راحتی شکننده شود و اگر به خوبی مراقبت نشود، ممکن است سریعاً خراب شود.

بیشتر بدانید:  درمان فاصله بین دندانی یا دیاستم

فلپیر روشی مناسب برای جایگزینی دندان های از دست رفته

دندان مصنوعی ثابت موقت تکه‌ای

دندان‌های مصنوعی ثابت موقت یک راه حل بسیار مناسب برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته یا آسیب دیده می‌باشند. این نوع دندان‌ها که از آکریلیک ساخته شده اند، به دندان‌های باقیمانده متصل می‌شوند . این دندان‌ها بسیار محکم هستند و از دهان به راحتی خارج نمی شوند. قبل از اتصال دندان‌های مصنوعی، دندان پایه باید تراش داده و آماده‌سازی شود تا به درستی متصل شوند.

یکی از مزایای بزرگ این نوع دندان‌ها این است که می‌توانند برای دندان‌های عقب و جلوی دهان هر دو استفاده شوند. این دندان‌ها به مدت معینی مانند چند ماه یا یک سال می توانند به عنوان یک راه حل موقت مناسب برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بریج مریلند

روش بریج مریلند جایگزین مناسب ایمپلنت برای کودکان

بریج مریلند به عنوان یک روش پیشرفته جایگزین برای ایمپلنت دندان‌های کودکان است. این نوع پروتز دندانی با نام “مریلند” به دلیل شباهتش به پل (Bridge) نامگذاری شده است و این اصطلاح به ایالت مریلند در ایالات متحده آمریکا اشاره دارد، جایی که این تکنیک ابتدا مورد استفاده قرار گرفت.

در روش بریج مریلند از یک پایه فلزی استفاده می شود، که روی آن یک یا چند دندان مصنوعی قرار می‌گیرد. این پایه فلزی به دندان‌های مجاور، که به عنوان دندان‌های پایه شناخته می‌شوند، متصل می‌شود. دندان‌های پایه علاوه بر زیبایی، دارای یک پوشش فلزی باز هستند که با دقت بر دندان‌های پایه قرار می‌گیرد. سپس دندان‌های مصنوعی به این پایه فلزی متصل شده و پروتز کامل در دهان کودکان نصب می‌شود.

ریتینر اسیکس

پلاک نگهدارنده یا ریتینر اسیکس عمدتاً به عنوان یک راهکار موقت در نظر گرفته می‌شود و اکثراً در زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دندان مصنوعی اصلی آسیب دیده است. کودک باید هنگام مصرف غذا ریتینر را از دهان خارج کند. از ریتینر اسیکس می توان برای دندان‌های جلو و دندان‌های عقب استفاده کرد.

بیشتر بدانید:  راهکار هایی برای حفظ سلامت دهان و دندان

باندینگ روشی جایگزین برای ایمپلنت در کودکان

باندینگ دندان یک روش موثر برای اصلاح و پر کردن جای خالی دندان هاست. در این روش، از مواد رزین رنگ دندان که مواد پلاستیکی با دوام هستند، برای بهبود شکل و رنگ دندان‌ها استفاده می‌شود. این روش با انتخاب یک سایه رنگی مناسب و هماهنگ با دندان‌های بیمار،توسط دندانپزشک شروع می شود. سپس، با استفاده از محلول اسید فسفریک، سطح دندان زبر می‌شود و عامل باندینگ مایع روی دندان زده می‌شود. در مرحله بعد، رزین همرنگ دندان روی آن زده می‌شود و با استفاده از تابش اشعه UV، خشک و سفت می‌شود.

این مراحل تکرار می‌شود تا شکل نهایی دندان به دلخواه بیمار و دندان‌پزشک برسد. در پایان، دندان‌پزشک ماده را پولیش می‌کند تا با دندان‌های کناری هماهنگ شود. باندینگ علاوه بر ترمیم دندان‌های غائب، برای ترمیم دندان‌های شکسته و لب‌پر نیز استفاده می‌شود. این روش بدون نیاز به تراشیدن مینای دندان و بی‌حسی انجام می‌شود. اما باید به خاطر داشت که باندینگ استحکام دندان طبیعی را ندارد و به راحتی شکسته می شوند.

اسنپ آن اسمایل (کاور دندان)

اسنپ آن اسمایل یک کاور دندانی است که به راحتی بر روی دندان‌های باقی‌مانده قرار می‌گیرد و فضای خالی دندان گمشده را به شکل زیبا و هماهنگ پوشانده و ترمیم می‌کند. این روش سبک و کاربردی است و به دلیل طراحی‌های متنوع و مطابق با رنگ دندان، ظاهری طبیعی دارد. با اسنپ آن اسمایل، کودکان می‌توانند به راحتی به فعالیت‌های روزمره خود ادامه دهند و لبخند شاداب و جذاب خود را، بدون نیاز به روش‌های پیچیده مانند ایمپلنت حفظ کنند.

بیشتر بدانید:  معرفی مواد غذایی مناسب برای بی دندان ها

کاور دندان(اسنپ آن اسمایل) جایگزین مناسب ایمپلنت برای کودکان

 ارتودنسی (بریس)

درمان ارتودنسی با استفاده از بریس ها برای پر کردن جای خالی دندان های کودکان می تواند بسیار موثر باشد. در ارتودنسی دندانپزشک با استفاده از بریس ها به تدریج دندان های باقی مانده را به داخل فضای خالی هدایت می کند و به حفظ تراز مناسب دندان ها و فک کمک می کند. این روش از نظر زیبایی و سلامت دهان بسیار موثر است و می تواند به کودکان کمک کند تا دندان های سالم و زیبایی داشته باشند.

 در آخر

ایمپلنت دندان بهترین روش جهت جایگزینی دندان های پوسیده و از دست رفته در بزرگسالان است. ایمپلنت در کودکان یک مسئله پیچیده است که نیازمند بررسی دقیق و در نظر گرفتن عوامل مختلف می‌باشد. با توجه به ریسک‌ها و چالش‌هایی که ممکن است در استفاده از ایمپلنت در این گروه سنی بروز کند، روش‌های جایگزین متنوعی که دراین مقاله به آن ها اشاره شد به عنوان راهکارهای جایگزین این روش مطرح می‌شود.

هرکدام از این روش‌ها دارای ویژگی‌ها و مزایا مختلفی هستند که باید با توجه به شرایط و نیازهای خاص هر کودک، انتخاب گردند. تصمیم‌گیری در مورد نوع روش مناسب باید با همکاری دندانپزشک و توجه به جنبه‌های فیزیکی، روانی، و بهداشتی فرد انجام شود تا بهترین نتیجه دریافت شود.

نوشتهٔ پیشین
ایمپلنت دندان با بیمه تکمیلی
نوشتهٔ بعدی
جراحی ریشه دندان یا اپیکواکتومی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید