علائم پس زدن ایمپلنت

14 دیدگاه
مقالات
علائم پس زدن ایمپلنت دندان

اجزای اصلی ایمپلنت دندان عبارتند از:فیکسچر،اباتمنت و تاج دندان مصنوعی.فیکسچر پایه ایمپلنت است که داخل استخوان فک گذاشته می شود.اباتمنت مانند یک پیچ عمل می کند و تاج دندان مصنوعی را به ایمپلنت متصل می کند.تاج دندان در لابراتوار هم رنگ با سایر دندان های طبیعی از جنس سرامیک ساخته می شود.در مرحله نهایی پس از جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک روی آن سوار می شود.

طبق مطالعات به دست آمده تنها در ۲ درصد بیماران ایمپلنت دندان شکست می خورد.فاکتور های زیادی در موفقیت آمیز بودن ایمپلنت دندان مؤثر است.چنان چه پس از کاشت دندان دستور العمل های پزشک را به درستی رعایت کنید احتمال ناموفق بودن ایمپلنت تا حد زیادی کاهش می یابد.از شایع ترین دلایل شکست ایمپلنت می توان به گسترش عفونت باکتریایی اطراف ایمپلنت یا آبسه لثه بعد از ایمپلنت اشاره کرد.

در صورتی که شیمی درمانی می شوید احتمال شکست ایمپلنت بیشتر است.ایمپلنت در اشخاص سیگاری نیز به علت کاهش روند ترمیم و بهبودی در بدنشان معمولا با شکست مواجه می شود.پس از ایمپلنت برای جلوگیری از گسترش عفونت بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید و حداقل هر ۶ ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید.

حدود ۳ تا۶ ماه زمان لازم است تا ایمپلنت روند بهبودی خود را کامل طی کند.در این مدت به علت عمل جراحی وجود درد یا تورم  طبیعی است.در ادامه برای آشنا شدن با علائم پس زدن ایمپلنت دندان با دکتر محمد عاطفت متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی همراه باشید.

دلایل شکست خوردن ایمپلنت دندان

از دلایل ایمپلنت ناموفق می توان به پس زدن ایمپلنت در کوتاه مدت اشاره کرد.این اتفاق پیش از بهبودی کامل اتفاق می افتند و معمولا به دلیل پس زدن ایمپلنت به عنوان یک جسم خارجی توسط بدن منجر به بروز علائم آلرژیک می شود.از دلایل پس زدن ایمپلنت دندان در طولانی مدت نیز می توان به عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یا وارد آمدن فشار بسیار زیاد به پایه ایمپلنت اشاره کرد.سیگار کشیدن نیز از ریسک های ناموفق بودن ایمپلنت دندان است.

شل شدن پیچ ایمپلنت
اگر شکست ایمپلنت به علت شل شدن پیچ ایمپلنت باشد با تعویض پیچ ایمپلنت یا محکم کردن آن تمامی مشکلات بیمار به سادگی برطرف خواهد شد.در صورتی که پس زدن ایمپلنت دندان به علت کم بودن تراکم استخوان فک باشد متخصص ایمپلنت توصیه می کند عمل جراحی پیوند استخوان بدون برداشتن پایه ایمپلنت انجام شود.
گاهی اوقات علت شل شدن پایه ایمپلنت تحلیل لثه است.در این موارد مشکل بیمار با پیوند بافت لثه حل می شود و ایمپلنت دندان با شکست روبرو نمی شود.
آبسه لثه بعد از ایمپلنت
از علائم آبسه لثه بعد از ایمپلنت می توان به احساس درد در ناحیه ایمپلنت،پوست صورت،چانه و بروز تورم اشاره کرد.دندانپزشک معمولا علت آبسه لثه بعد از ایمپلنت را با عکس اشعه ایکس تشخیص می دهد.در صورتی که در عکس مشاهده کند لثه فرد تحلیل رفته است احتمال گسترش عفونت تا استخوان فک وجود خواهد داشت و ایمپلنت با شکست روبرو می شود.در صورتی که علائم نام برده را مشاهده کردید حتما فورا به دندانپزشک مراجعه کنید.در مراحل اولیه کاشت ایمپلنت جراح می تواند بعد از برطرف شدن آبسه لثه با پیوند زدن لثه مشکل را حل کند تا نیازی به خارج کردن پایه ایمپلنت از دهان نباشد.

شکستن تاج ایمپلنت
در صورتی که تاج دندان مصنوعی شل شود ممکن است علت آن ترک خوردن یا شکستن بخشی از تاج دندان یا اباتمنت باشد.در این صورت پایه ایمپلنت با شکست روبرو نمی شود و فقط تعویض اباتمنت و تاج دندان برای برطرف کردن علائم پس زدن ایمپلنت کافی است.

بیشتر بدانید:  چسب موقت ایمپلنت

پس زدن پایه ایمپلنت

یکی از چالش ها و مشکلات عمل ایمپلنت پس زدن پایه ایمپلنت است.پس زدن پایه ایمپلنت ممکن است در مدت کوتاهی بعد از کاشت دندان یا سال ها بعد اتفاق بیفتد.پس زدن ایمپلنت در کوتاه مدت معمولا طی ۳ تا ۴ ماه اول مشاهده می شود.بعد از عمل جراحی احساس کمی درد و ناراحتی طبیعی است اما اگر درد شدید باشد و تا ۵ الی ۷ روز بعد از کاشت ایمپلنت نیز با داروهای مسکن بهبود نیابد می‌تواند از علائم پس زدن پایه ایمپلنت باشد.

جابه جایی های میکرو در پایه ایمپلنت
جابه جایی میکرو در پایه ایمپلنت زمانی ایجاد می شود که پایه ایمپلنت به درستی در جای خود پایدار نباشد.یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت دندان جابه جایی میکرو است که معمولا بعد ازایمپلنت فوری مشاهده می شود.جراح معمولا تا زمانی که پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش نخورده باشد تاج دندان را روی آن سوار نمی کند.چنان چه در ایمپلنت فوری بارگذاری تاج موقت دندان بلافاصله بعد از کاشت دندان انجام شود احتمال جابه جایی میکرو درپایه ایمپلنت و شکست ایمپلنت دندان وجود خواهد داشت.در این شرایط فشار زیادی به پایه ایمپلنت وارد می شود که منجر به جابه جایی و عدم جوش خوردن آن با استخوان فک می شود.

تراکم ناکافی استخوان فک

از دیگر دلایل شکست ایمپلنت دندان می توان به ناکافی بودن تراکم استخوان فک اشاره کرد.در صورتی که دندانپزشک به ناکافی بودن تراکم استخوان فک توجه نکند و اقدام به کاشت پایه ایمپلنت نماید فرآیند اسئواینتگریشن به درستی انجام نمی شود.پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش نمی خورد و در نهایت ایمپلنت دندان شکست می خورد.
در صورتی که دچار پوکی استخوان باشید این احتمال وجود دارد که تراکم استخوان فک شما برای تکمیل فرایند اسئواینتگریشن کافی نباشد.در این شرایط زمانی که پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار داده می شود استخوان فک به اندازه کافی اطراف آن رشد نمی کند تا از آن حمایت کند.از دیگر دلایل ناموفق بودن ایمپلنت می توان به عدم تکمیل فرایند جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک اشاره کرد.

پایه ایمپلنت طی فرآیند اسئواینتگریشن به استخوان فک جوش می خورد تا در استخوان فک پایدار و مستحکم باقی بماند.در صورتی که فرایند جوش خوردن ایمپلنت تکمیل نشود فیکسچر توانایی حمایت کردن از تاج دندان را نخواهد داشت و ایمپلنت دندان با شکست روبرو می شود.

واکنش آلرژیک

از دیگر دلایل پس زدن ایمپلنت دندان می توان به واکنش آلرژیک بدن به آلیاژ تیتانیوم اشاره کرد.پایه ایمپلنت از فلز تیتانیوم ساخته می شود بنابراین بعد از کاشت آن در استخوان فک فرد با علائمی مانند تورم، از دست دادن حس چشایی و حتی احساس خارش در ناحیه زبان و لثه روبرو می شود که حتما باید توسط دندان پزشک بررسی شود.در صورتی که دلیل پس زدن ایمپلنت واکنش آلرژیک باشد جراح بلافاصله پایه ایمپلنت را خارج می کند و پس از بهبود یافتن کامل بیمار از روش های جایگزین دندان یا پایه ایمپلنت سرامیکی استفاده می کند.
عفونت پیچ ایمپلنت

از دیگر دلایل شکست ایمپلنت دندان عفونت پیچ ایمپلنت است.این عفونت به علت آسیب رسیدن به بافت یا رشته های عصبی حین جراحی کاشت ایمپلنت می باشد.اگر جراح پایه ایمپلنت را نزدیک رشته عصبی بکارد ممکن است هنگام پیچ کردن ایمپلنت به رشته عصبی آسیب وارد شود. از علائم عفونت پیچ ایمپلنت می توان به بی حسی،احساس خارش در زبان،لب ها،لثه یا صورت اشاره کرد.
رعایت نکردن توصیه های جراح
سبک زندگی،عادات و فعالیت های شما در موفقیت آمیز بودن ایمپلنت دندان نقش مهمی دارد.در صورتی که پس از جراحی کاشت ایمپلنت به دستورالعمل های توصیه شده توسط جراح عمل نکنید احتمال شکست ایمپلنت دندان افزایش می یابد.بعد از کاشت ایمپلنت دندان تا زمانی که پایه ایمپلنت به طور کامل با استخوان فک جوش بخورد رژیم غذایی خود را رعایت کنید.از دیگر مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت دندان می توان به حفظ بهداشت دهان و دندان و خودداری از مصرف مواد غذایی سفت اشاره کرد.این مراقبت ها کمک می کند طول عمر ایمپلنت افزایش یابد و از شکست ایمپلنت دندان جلوگیری شود.
عفونت ایمپلنت دندان
طی عمل جراحی ممکن است عفونت ایمپلنت دندان گسترش یابد.از عواملی که ریسک فاکتور های ایجاد عفونت را افزایش می دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • ابتلا به بیماری های سیستم ایمنی
  • سیگار کشیدن
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
بیشتر بدانید:  ایمپلنت لیزری چیست و چه مزیت هایی دارد ؟

هنگامی که ایمپلنت دندان عفونت کند اجازه جوش خوردن صحیح پایه ایمپلنت را با استخوان فک نمی دهد.این موضوع یکی از دلایل شکست ایمپلنت دندان است.

علائم عفونت ایمپلنت دندان

هر کدام از این علائم به تنهایی یا در کنار یکدیگر می تواند از علائم پس زدن ایمپلنت و عفونت ایمپلنت دندان باشد .در صورتی که این علائم را مشاهده کردید باید بلافاصله به جراح مراجعه کنید . از علائم عفونت ایمپلنت دندان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • لق شدن یا شل شدن ایمپلنت دندان
  • گیر کردن غذاها زیر تاج ایمپلنت دندان
  • مشکل هنگام جویدن و خوردن غذاها
  • قرمزی و تورم اطراف لثه و پایه ایمپلنت
  • احساس درد هنگام گاز گرفتن و جویدن غذا

علائم پس زدن ایمپلنت دندان

علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

در صورتی که بدن پایه ایمپلنت را به عنوان یک جسم خارجی در نظر بگیرد حتما نسبت به آن واکنش آلرژیک نشان می دهد.از علائم پس زدن ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • درد در ناحیه ایمپلنت
  • تورم
  • تب و لرز

در فرایند کاشت ایمپلنت یکی از مواردی که با پس زدن ایمپلنت اشتباه گرفته می شود وارد شدن پایه ایمپلنت به حفرات سینوسی در استخوان فک بالا است.در صورتی که نواحی سینوسی آسیب ببیند علائمی مانند پس زدن ایمپلنت توسط بدن مانند تب ولرز و تورم مشاهده می شود هم چنین بیمار درد شدیدی احساس می کند.آسیب دیدن نواحی اطراف ایمپلنت ممکن است موجب لق شدن فیکسچر و در نتیجه پس زدن ایمپلنت دندان می شود.

عوارض پس زدن ایمپلنت دندان

چنان چه علائم پس زدن ایمپلنت جدی گرفته تشود مشکلات زیر برای بیمار به وجود می آید:

  • مشکل در جویدن غذا
  • تحلیل لثه
  • التهاب لثه
  • درد و ناراحتی بسیار شدید
  • شل شدن پایه ایمپلنت
  • تورم شدید

درمان پس زدن ایمپلنت دندان

در صورتی که پس زدن ایمپلنت دندان به علت واکنش آلرژیک بدن باشد نمی توان از آن جلوگیری کرد.در این شرایط فقط باید پایه ایمپلنت را از محل آن خارج نمود و جای خالی دندان را با روش های دیگر پرکرد.بعد از این که پایه ایمپلنت از دندان خارج شد دندانپزشک از شما می خواهد برای درمان پس زدن ایمپلنت دندان بهتر است اقدامات زیر را انجام دهید:
  • تا مدتی بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید.
  • از کشیدن سیگار خودداری کنید.
  • مصرف غذاهای غنی از کلسیم مانند شیر،ماست،کلم بروکلی،پرتقال و پنیر خود را افزایش دهید زیرا به استحکام استخوان های شما کمک می کند.

درمان ایمپلنت ناموفق به علت اصلی بروز آن بستگی دارد:

  • اگر دلیل ناموفق بودن ایمپلنت پری ایمپنتیت باشد با تمیز کردن و شستشوی ایمپلنت می توانید آن را درمان کنید.
  • اگر دلیل شکست بیماری بافت های دهان باشد با ارتقا بهداشت دهان و دندان می توانید آن را برطرف کنید.
  • اگر مشکل پیش آمده به خاطر وارد شدن ضربه یا استرس فیزیکی به توده استخوانی فک باشد اولین گام برداشتن بافت های ملتهب اطراف ایمپلنت دندان است سپس عمل پیوند استخوان انجام می شود.بسته به میزان آسیب و ضربه ممکن است نیاز باشد تاج ایمپلنت را تعویض کنید.
بیشتر بدانید:  ونیرکامپوزیت دندان در اصفهان | هزینه + مزایا

پس از این که علائم پس زدن ایمپلنت دندان به طور کامل برطرف شد برای جایگزین کردن دندان از دست رفته خود می توانید از یکی از روش های زیر استفاده کنید:

بریج دندان

در این روش برای پر کردن جای خالی دندان از یک پروتز دندان مصنوعی استفاده می شود.بریج دندان برای افرادی که استخوان های آن ها هم چنان در حال رشد است استفاده می شود.بریج مریلند (Maryland Bridge) دندان مصنوعی است که در دو طرف خود اصطلاحا بال هایی دارد که به دندان های مجاور با چسب متصل می شود.در این بریج نیازی به تراشیدن دندان های مجاور نیست.در صورتی که دندان های مجاور قبلا عصب کشی شده باشند دندانپزشک به شما پیشنهاد می دهد از بریج سنتی استفاده کنید.
در این روش دندانهای مجاور تراشیده می شوند و تاج دندان دو تایی یا سه تایی متصل به یکدیگر برای پر کردن جای خالی دندان و هم چنین قرار گرفتن تاج دندان روی دندانهای مجاور که به عنوان پایه مورد استفاده قرار گرفته اند؛ به کار می رود.

دندان مصنوعی متحرک
از گزینه های دیگر برای پر کردن جای خالی دندان می توان به دندان مصنوعی متحرک اشاره کرد.این روش از روش های دیگر مانند بریج یا ایمپلنت ارزان تر است اما به راحتی از داخل دهان بیرون می افتد و چندان زیبا نیست.یک قطعه پلاستیکی تقریبا هم رنگ لثه دندان به تاج دندان مصنوعی متصل می شود که روی لثه قرار می گیرد و به استقرار آن کمک می کند.

پایه ایمپلنت سرامیکی

ایمپلنت سرامیکی تکنولوژی جدیدی است که جایگزین پایه ایمپلنت تیتانیومی می شود و برای درمان پس زدن ایمپلنت می توان از آن استفاده کرد.افرادی که به تیتانیوم واکنش آلرژیک نشان می دهند می توانند بعد از خارج کردن پایه ایمپلنت تیتانیومی و بهبودی علائم پس زدن ایمپلنت، از پایه ایمپلنت سرامیکی برای پرکردن جای خالی دندان خود استفاده کنند.

درمان ایمپلنت بعد از پس زدن

ایمپلنت شکست خورده را می توان به آسانی با بی حسی موضعی خارج کرد.اگر دندانپزشک تشخیص دهد که ایمپلنت نیاز است خارج شود آن را از حفره بیرن می آورد و محل آن را آرام تمیز می کند. در ادامه، در صورتی که استخوان اطراف ایمپلنتِ خارج شده صدمه ندیده باشد، گرافت استخوان لازم نیست.

اگر میزان استخوان کم باشد یا استخوان تحلیل رفته باشد دندانپزشک برای این که وضعیت محل استقرار ایمپلنت بهبود پیدا کند از گرافت یا پیوند استخوان استفاده می کند.التیام پیوند استخوان ممکن است چندین ماه طول بکشد.در طول این مدت دندانپزشک از شما می خواهد تا با پایان یافتن عوامل خطر ساز منتهی به شکست ایمپلنت،مانند سیگار کشیدن یا درمان سرطان صبر کنید.

قبل از کاشت ایمپلنت حتما با دندانپزشک خود درباره عوامل خطر ساز منتهی به شکست ایمپلنت صحبت کنید.دقت کنید چه چیزهایی ممکن است موفقیت این درمان را محدود کند.به طور مثال تغییر وضعیت عارضه‌ی پزشکی یا داروهای شما ممکن است روی فرآیند یکپارچگی استخوانی یا جوش خوردن استخوان به ایمپلنت تاثیر بگذارد بنابراین همیشه هر گونه تغییر وضعیت در زندگی و شرایط سلامتی خود را به دندانپزشک اطلاع دهید.

نوشتهٔ پیشین
کامپوزیت یک دندان کج
نوشتهٔ بعدی
نحوه در آوردن روکش دندان

14 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام من یه ایمپلنت یکساله گذاشتم پایه خوب جوش خورد و الانم از پشت روکش دکتر معاینه میکنه استحکام لثه و همه چی عالیه . تو عکسم چیزی نشون نمیده ولی درد مختصری گاهی رو خود ایمپلنت بیشتر اطراف لثه مخصوصا شبها دارم علت چیه ایا طبیعیه؟

    پاسخ
    • دکتر محمد عاطفت
      1402-03-21 6:36 ق.ظ

      این در دطبیعی است اگر ادامه دار باشد به متخصص ایمپلنت خودتون مراچعه نمایید

      پاسخ
  • Saeedrafeey
    1401-12-25 9:37 ب.ظ

    سلام من ایمپلنت کردم ولی دندونامو خیلی کوچیک گذاشتن باید چیکار کنم ممنون

    پاسخ
    • دکتر محمد عاطفت
      1402-04-03 12:27 ب.ظ

      این مورد را باید با متخصص پروتز حودتون مطرح کنید و دلیل را جویا شوید

      پاسخ
  • با سلام نزدیک یکسال هست که روکش ایمپلنت رو گذاشتم بعد از چند ماه روکش شل شد وقتی به پزشک مراجعه کردم گفت باید کاملا بیوفته تا بتونم دوباره سفت کنم الان لثه ام ورم کرده و درد دارم و ایمپلنت لق تر شده چه کار کنم؟

    پاسخ
    • دکتر محمد عاطفت
      1402-04-03 12:27 ب.ظ

      باید به متخصص پروتز مراجعه کنید و دلیل لق شدن را جویا شوید

      پاسخ
  • سلام.نزدیک ۲ساله لثه اطراف ایمپلنت ورم کرده و درد خیلی کمی داره.چندین بار عکس گرفتم و دکتر رفتم میگه مشکلی نیست.ولی ورم لثه روی صورتم تاثیر گذاشته.چیکار کنم؟درد کمی داره.

    پاسخ
    • دکتر محمد عاطفت
      1402-03-13 7:56 ق.ظ

      با متخصص ایمپلنت خودتون مشورت کنید

      پاسخ
      • علت اینکه روی ایمپلنت من بسته است چیه ؟ دوباره بعد از چهار ماه قراره باز کنه وقالب بگیره

        پاسخ
        • دکتر محمد عاطفت
          1402-04-03 12:18 ب.ظ

          ممکن است رشد بافت نرم زیاد بوده و ایمپلنت را پوشانده است . با استفاده از لیزر دندانپزشکی می توان بافت نرم روی ایمپلنت را حذف نمود

          پاسخ
  • مجيدالياسى
    1401-05-24 11:17 ق.ظ

    باسلام من دوبارايمپلنت گذاشتم هردوبارهم پس زد
    دفعه اول باجراحى ودومين بارپانچ كردهردوبارهم ناموفق بود ميخواستم دليلش روبدونم اياممكنه ازبى توجهى وبى سابقه بودن جراح ربطى دارد
    ممنون ميشم راهنماييم كنيد

    پاسخ
    • دکتر محمد عاطفت
      1401-06-20 9:53 ق.ظ

      سلام ممکنه

      پاسخ
      • اسماعیل
        1401-11-07 8:30 ب.ظ

        سلام. من تهران ایمپلنت میکنم… فک بالا رو ۷ تا فیکسچر گذاشتند اما یکیشون پس زد… یعنی موقع دراوردن ابامنت احساس درد کمی داشتم که جراح گفت چون درد داره یعنی پس زده اما فیکسچر رو خارج نکرد.. میتونم دلیلش اینکه فیکسچر رو در نیاورد چیه… ضمنا میتونه دلیل پس زدن فیکسچر مصرف قلیان باشه؟
        البته نزدیک ۷ ماه از گذاشتن فیکسچرها گذشته که پس زده…
        ممنون میشم راهنمایی کنید

        پاسخ
        • دکتر محمد عاطفت
          1402-04-03 1:00 ب.ظ

          پس زدن پایه های ایمپلنت به دلایل متعددی بر می گردد که یکی از آنها مصرف دخانیات خصوصا قلیان است

          پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید