دلایل و راهکارهای رفع بی حس نشدن دندان ها

بدون دیدگاه
مقالات
دلایل بی حس نشدن دندان ها

یکی از نگرانی‌های مراجعه کنندگان به کلینیک دندانپزشکی لبخند اصفهان، ترس از بی حس نشدن دندان ها است. بسیاری از این بیماران اعلام می‌کننذ که تجربه تلخی از دندانپزشکی دارند و در تجربه‌های قبلی خود، با مشکل بی حس نشدن دندان‌ هایشان مواجه شدند. به همین دلیل، از دکتر محمد عاطفت خواستیم تا در این مقاله به بررسی دلایل بی حس نشدن دندان ها و راهکارهای رفع این مشکل بپردازند.

مشاوره آنلاین دندانپزشکی زیبایی در اصفهان

ترس از بی حس نشدن دندان ها

ترس از بی حس نشدن دندان ها و احساس درد، یکی از عمده دلایل فراری بودن افراد از محیط دندانپزشکی است! خیلی از این بیماران حاضرند برای مدتی طولانی درد دندان هایشان را با داروهای مسکن و راهکارهای خانگی تسکین کنند، اما به دندانپزشک مراجعه نکنند. اما سوال اینجاست که دلیل این رفتار چیست؟!

این گروه از بیماران، به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول، افرادی هستند که از آمپول بی حسی دندان (که در ابتدای فرایند درمانی به آن‌ها تزریق می‌شود) میترسند. دسته دوم، افرادی هستند که تجربه تلخی از تزریق آمپول بی حسی دارند و با وجود استفاده از بی حسی، در طول فرایند درمانی خود متحمل درد زیادی شدند. در این مقاله، سعی داریم تا به افراد قرار گرفته در دسته دوم کمک کنیم.

به همین خاطر، از دکتر محمد عاطفت، متخصص دندانپزشکی ترمیمی اصفهان خواستیم تا برای ما توضیح دهند که دلیل بی حس نشدن دندان ها با وجود تزریق آمپول بی حسی چیست؟ و همچنین راهکار رفع مشکل عدم بی حس شدن دندان ها چیست؟ در ادامه این مقاله، به تمام این پرسش‌ها پاسخ داده خواهد شد.

دلایل بی حس نشدن دندان

دندانپزشک در ابتدای شروع فرایند درمان دندان شما، یک آمپول حاوی مواد بی حس کننده به ناحیه دندان مورد نظر تزریق می‌کند. در بیشتر مواقع و پس از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه، محدوده مورد نظر به طور کامل بی حس می‌شود.

اما در شرایطی نیز، ممکن است دندان بی حس نشود و یا بی حسی به صورت کامل اتفاق نیوفتد. این موضوع ممکن است به دلیل عوامل مختلفی پیش بیاید. در زیر به برخی از دلایل متداول عدم بی‌ حسی دندان اشاره می‌کنیم.

بیشتر بدانید:  علت تغییر رنگ دندان ها

دلایل بی حس نشدن دندان ها

نوع و مواد تزریق

در روش‌های درمانی مانند ارتودنسی، کاشت ایمپلنت دندان و عصب کشی، عملکرد بی حس کردن دندان با استفاده از تزریق مواد بی حس کننده انجام می‌شود. اگر مقدار مواد بی حس کننده کم باشد، تزریق به صورت سریع و بی دقت انجام شود و یا کیفیت مواد تزریق خوب نباشد، ممکن است دندان به طور کامل بی‌حس نشود و احساس درد در بیمار حاکم باقی بماند.

تزریق بی حسی در محل اشتباه

یکی از دلایل بی حس نشدن دندان‌ها، تزریق آمپول بی حسی در محل اشتباه است. ممکن است دندانپزشک، ناحیه دقیق که احتیاج به تزریق بی حسى دارد را گم کند. این موضوع بیشتر در مواقعی پیش می‌آید که دندانپزشک سعی در بی حس کردن دندان‌های عقب فک پایین را دارد.

بی تجربه بودن دندانپزشک

تزریق آمپول بی حسى دندانپزشکى نیاز به یک روش خاص دارد. همچنین انواع خاصی از بی حسى دندانى وجود دارد که نیاز به یک روند تزریق بسیار آهسته و ثابت دارند. اگر این مواد سریع تزریق شوند، دچار افت تاثیرگذاری می‌شوند و بی حسی اتفاق نمی‌افتد.

تاثیر بی تجربه بودن دندانپزشک روی بی حس نشدن دندان ها

حقیقت این است که تمامی دندانپزشکان در انجام عمل بی حسى دندان دارای تبحر و مهارت کافی نیستند. پس بهتر است در صورت مشاهده این موضوع و یا تعاریف شنیده شده از اطرافیانتان در خصوص یک پزشک، نزد یک دندانپزشک دیگر و با تجربه بروید.

وجود عفونت در دندان

حتما برای شما هم پیش آمده که وقتی برای درمان یکی از دندان‌های خود به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کردید، دندانپزشک متخصص در ابتدا برای شما کپسول آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) تجویز کرده و تاریخ درمان را به پس از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک موکول کرده است.

دلیل این موضوع، تشخیص دندانپزشک در خصوص وجود عفونت در محل دندان است. هنگامی که ناحیه تزریق دندان عفونی باشد، به دلیل اینکه عروق خونی بیشتری در آن ناحیه فعال می‌باشد، داروی بی حسی خیلی سریع تر از آن ناحیه خارج شده و اثر بخشی بی حسی را کم می‌کند.

احساس ترس و اضطراب هم یکی از دلایل بی حس نشدن دندان است!

شاید با خودتان فکر کنید که استرس چگونه می‌تواند عملکرد آمپول بی حسی را تضعیف کند؟! اصلا مگر چنین چیزی امکان پذیر است؟

بیشتر بدانید:  جراحی پیوند لثه چیست؟(مزایا و انواع روش ها)

ترس از دندان پزشکی

حقیقت این است که بله. وجود احساس استرس و اضطراب باعث کاهش اثربخشی آمپول بی حسی می‌شود. سیستم عملکردی بدن به دلیل وجود استرس و حالت تدافعی بالای خود، در چنین شرایطی از بی حس شدن کامل دندان جلوگیری می‌کند. انجام جلسه مشاوره پیش از شروع درمان دندان بین دندانپزشک و بیمار به رفع این مشکل و کاهش استرس بیمار کمک زیادی خواهد کرد.

مصرف داروهای مخدر و اعتیاد

یکی از عوارض مصرف داروهای حاوی مواد مخدر و اعتیاد، این است که بدن فرد به مرور زمان در برابر داروهای بی حسی و مسکن‌ها بی پاسخ خواهد شد. این مخدرها با تاثیر گذاشتن روی دستگاه عصبی مرکزی بدن موجب تغییر در حس درد می‌شوند.

درمان بی حس نشدن دندان در این افراد نیاز به به ماده بی حسی بیشتر و قوی تر و همچنین استفاده از شیوه‌های تزریق متفاوتی دارد. در شرایطی خاص، ممکن است دندانپزشک مجبور به تزریق در چند مرحله و استفاده از داروهای خاص قبل و بعد از بی حسی باشد.

تداخل دارویی

استفاده از برخی داروها مانند بتا بلاکرها که سبب افزایش فشار خون و آریتمی قلبی می‌شوند و یا ترکیباتی که آنزیم‌های میکرو زومال کبدی را دچار بیش‌فعالی می‌کند نیز در شکست بی‌حسی موثر هستند. زیرا بیشتر مواد بی‌ حس‌ کننده در کبد متابولیزه می‌شوند و فرایند بی حسی دندان را دچار اختلال می‌کنند.

راهکارهای درمانعدم بی حسی دندان

وجود عصب‌های زیاد (فرعی) در یک منطقه

در بسیاری از مواقع، یکی از دلایل بی حس نشدن دندان ها، این است که ممکن است دندان مورد نظر علاوه بر عصب‌های اصلی از عصب‌های فرعی دیگری نیز تغذیه شده باشد ، از این رو، ممکن است حتی پس از بی حس کردن ناحیه عصب اصلی، همچنان اعصاب فرعی در ناحیه وجود داشته باشد.

چه راهکارهایی برای بی حس شدن کامل دندان وجود دارد؟

راهکارهایی جهت رفع مشکل بی حس نشدن دندان ها وجود دارد. تعدادی از این راهکارها بر عهده دندانپزشک هستند. برای مثال، بالا بردن میزان مهارت و تبحر، استفاده از مواد بی حس کننده با کیفیت ساخت بالا، تزریق با دقت و آرام و همچنین تزریق در محل دقیق آسیب دیده شده.

بیشتر بدانید:  5 روش سریع و تضمینی برای داشتن لبخند زیبا

اما راهکارهایی هم هستند که در سمت و سوی بیمار قرار می‌گیرند. انجام این کارها، به بی حس شدن دندان کمک زیادی می‌کند. در لیست زیر، تعدادی از این روش‌ها را برای شما توضیح دادیم.

بی حس کردن دندان ها

  • پیش از هر چیز، باید در انتخاب متخصص خود بیشترین دقت را داشته باشید. توانایی متخصص دندانپزشکی تاثیر مستقیمی با نتیجه بی حسی دارد.
  • اگر دندانتان عفونت دارد، ابتدا دوره درمان عفونت و مصرف آنتی بیوتیک‌ها را بگذرانید. برای رفع این مشکل می‌توانید از مقاله‌ی بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت دندان استفاده کنید.
  • پیش از حضور در دندانپزشکی از مصرف داروهای مسکن (خصوصا داروهای قوی و حاوی مخدر) پرهیز کنید.
  • اگر درگیر استرس و احساس اضطراب هستید، حتما پیش از شروع درمان یک جلسه مشاوره با دندانپزشک خود داشته باشید.
  • در صورتی که همزمان با حضور در دندانپزشکی، دارو مصرف می‌کنید، این موضوع را با دندانپزشک خود در میان بگذارید.

در آخر

دکتر محمد عاطفت در این مقاله به توضیح در خصوص دلایل بی حس نشدن دندان ها و راهکارهای رفع مشکل بی حس نشدن دندان پرداختند. یاد گرفتیم که بی حس نشدن دندان ممکن است به دلایل مختلفی مثل بی تجربه بودن دندانپزشک، کیفیت پایین مواد بی حس کننده، استفاده از داروهای حاوی مخدر، اعتیاد و یا احساس ترس و اضطراب باشد. در ادامه نیز، به معرفی راهکارهایی برای درمان مشکل بی حس نشدن دندان ها پرداختیم. حالا، شما در قسمت نظرات این مقاله به ما بگویید که:

  1. آیا شما هم تا به حال درگیر مشکل بی حس نشدن دندان های خود شده اید؟
  2. راهکار دندانپزشک شما برای رفع این مشکل چه بود؟

دکتر محمد عاطفت در مرکز لبخند اصفهان، یکی از بهترین متخصص‌های دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی در اصفهان می‌باشند که کلیه خدمات مربوط به ایمپلنت دندان، لمینت دندان و لبخند هالیوودی را با بالاترین کیفیت برای مراجعه کنندگان انجام می‌دهند.

شما می‌توانید برای ارتباط و مشاوره با دکتر عاطفت با شماره ۰۹۱۳۰۷۷۷۳۰۰ تماس بگیرید و یا به کلینیک دندانپزشکی لبخند واقع در اصفهان، چهارراه پلیس ،توحید جنوبی، جنب کوچه کاویان، ساختمان ژیوار طبقه ۵ واحد ۵۰۴ مراجعه کنید.

 

 

نوشتهٔ پیشین
تفاوت پالپکتومی و پالپوتومی دندان
نوشتهٔ بعدی
آیا افراد دیابتی هم می‌توانند ایمپلنت کنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید