دلایل شکست کاشت ایمپلنت یا ایمپلنت ناموفق

بدون دیدگاه
مقالات
ایمپلنت ناموفق
به نظر شما چه عواملی باعث می شود ایمپلنت دندان ناموفق و پس زده شود ؟ در این مقاله قصد داریم دلایلی که باعث می شود ایمپلنت دندان با شکست روبرو شود را شرح دهیم . ایمپلنت ناموفق می تواند دلایل متعددی داشته باشد . اگر قصد دارید علی رغم هزینه ای که صرف می کنید کاشت ایمپلنت شما با شکست مواجه نشود با دکتر محمد عاطفت متخصص ایمپلنت همراه باشید .

دلایل ایمپلنت ناموفق

برای درک عدم موفقیت ایمپلنت ابتدا باید دلیل شکست مشخص شود . دلیل شکست ایمپلنت می تواند بسیار ساده یا پیچیده باشد . از دلایل ساده شکست ایمپلنت می توان به جابه جایی کوچک و لق شدن پیچ ایمپلنت اشاره کرد . عفونت و پس زدن بدن بیمار نیز از دلایل دیگر ایمپلنت ناموفق است . اگر بخواهیم دلایل شکست ایمپلنت را کامل بیان کنیم باید به  بررسی این دلایل در کوتاه مدت و دراز مدت بپردازیم .

دلایل کوتاه مدت شکست ایمپلنت

از دلایل کوتاه مدت شکست ایمپلنت که ظرف چند ماه پس از کاشت آن  رخ می دهد می توان به عفونت بیش از حد در لثه ، ضعف در توانایی بهبود بدن ، عدم ثبات در جای گذاری و حرکت ایمپلنت اشاره کرد . دلیل دیگر نبودن استخوان به قدر کافی اطراف ایمپلنت و جوش نخوردن فیکسچر با استخوان فک است .

هنگام بروز این مشکلات اولیه ، معمولا ایمپلنت بسیار شل است و به راحتی می توان پیچ آن را خارج کرد . پس از مشاهده شکست ایمپلنت دندانپزشک باید با استفاده از روش مناسب ایمپلنت را خارج کند . پس از رفع عفونت یا هر دلیل دیگری که در فرایند اسئواینتگریشن اختلال ایجاد کرده است می توان فرایند کاشت ایمپلنت را مجددا انجام داد .

دلایل دراز مدت شکست ایمپلنت

گاهی اوقات مشاهده می شود که ایمپلنت در ابتدا محکم است اما در دراز مدت به دلایل زیر لق می شود . از دلایل دراز مدت شکست ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
  • وارد آمدن فشار بیش از اندازه به ایمپلنت
  • گسترش عفونت مانند پری ایمپلنتایتیس: از علائم این عفونت می توان به درد ، آبسه ، بوی بد اشاره کرد .
  • شکستن پیچ ایمپلنت و ….
بیشتر بدانید:  زیباترین مدل دندان

در این شرایط ایمپلنت به استخوان فک جوش می خورد اما اشعه ایکس بیماری پری ایمپلنتایتیس را نشان می دهد به گونه ای که باکتری ها توسعه یافته و استخوان اطراف ایمپلنت را از بین می برند .

شواهد نشان می دهند  ۲۶ درصد از ایمپلنت هایی که ۵ تا ۱۰ سال قبل کاشته شده اند؛ با علائمی از پری ایمپلنتایتیس همراه بوده اند .
از دلایل کلی شکست ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
  • استعمال دخانیات
  • مشکلات لثه
  • مشکلات پزشکی
  • بهداشت ضعیف دهان
  • مصرف برخی دارو ها
  • کم بودن استخوان فک
  • بی تجربه بوذن جراح

خارج کردن ایمپلنت ناموفق

برای تعیین روش خارج کردن ایمپلنت ناموفق باید به کیفیت استخوان فک و مدت زمانی که از کاشت ایمپلنت گذشته است توجه کرد . خارج کردن ایمپلنت های فک پایین دشوار است هم چنین در فک بالا اگر ایمپلنت نزدیک عصب یا حفره سینوسی باشد خارج کردن آن باید با حساسیت بالایی انجام شود .

 

هر چه از مدت زمان کاشت ایمپلنت بگذرد پیوند آن محکم تر می شود در نتیجه خارج کردن آن سخت تر خواهد بود . عامل دیگری که در خارج کردن ایمپلنت تأثیر گذار است ، اندازه ایمپلنت است . هرچه ایمپلنت طولانی تر و پهن تر باشد درآوردن آن از فک سخت تر است . اگر ایمپلنت نازک باشد نیز درآوردن آن مشکل است زیرا احتمال شکستگی پایه آن ها در استخوان فک زیاد است .

 

هنگام خارج کردن ایمپلنت متخصص ایمپلنت باید حتما بررسی کند آیا ایمپلنت پیوند استخوانی برقرار کرده است یا خیر ؟هنگام خارج کردن ایمپلنت معمولا بیمار تحت بیهوشی قرار می گیرد سپس دندانپزشک با استفاده از ابزار های مخصوص تاج دندان را بر می دارد و تصمیم می گیرد پایه ایمپلنت را چگونه خارج کند .

 

ابزار هایی که متخصص ایمپلنت برای خارج کردن ایمپلنت ناموفق استفاده می کند بسیار شبیه به آچار پیچ گوشتی است . نکته اصلی هنگام  خارج کردن ایمپلنت حفظ استخوان فک بیمار است.بهترین ابزار برای برداشتن ایمپلنت ، ابزاری است که بدون صدمه زدن به استخوان فک نیروی کافی برای خارج کردن ایمپلنت را وارد کند . جراح باید روشی را برای خارج کردن ایمپلنت انتخاب کند که صدمه ای به استخوان فک فرد وارد نشود .

 

مراحل  خارج کردن ایمپلنت دقیقا عکس کاشت ایمپلنت است . به صورتی که جراح ابتدا باید تاج را بردارد ، اباتمنت را خارج کند سپس پیچ ایمپلنت را در آورد .برای خارج کردن ایمپلنت می توان از دو دستگاه برش trough bur یا پیزوالکتریک استفاده کرد .

 

بیشتر بدانید:  ایمپلنت دندان جلو

خارج کردن ایمپلنت لق

 

دندانپزشک در صورت لزوم می تواند ایمپلنت دندان که با استخوان فک جوش نخورده است را به راحتی خارج کند اما قبل از آن علت عدم تکمیل فرایند اسئواینتگریشن باید مشخص و برطرف شود . در صورتی که پیچ ایمپلنت لق باشد ، پیچ لق لق شده اجازه نمی دهد ایمپلنت با ابزارهای مخصوص درگیر شود زیرا در این شرایط شیار ایمپلنت به شکل نامناسب قرار گرفته و دیگر با سر شش ضلعی آچار مطابقت ندارد . در این شرایط متخصص ایمپلنت یک شکاف یا شیار جدید در ایمپلنت قرار می دهد تا بتواند پیچ ایمپلنت را باز کند .

 

درصورتیکه خارج کردن ایمپلنت به علت لق شدن پیچ ایمپلنت باشد؛ پیچ لق شده اجازه نمی دهد که ایمپلنت با ابزارهای مخصوص درگیر شود. چون، شیار ایمپلنت به شکلی نامناسب قرار گرفته و دیگر با سر شش ضلعی آچار مطابقت نخواهد داشت.

 

در این شرایط ایمپلنتولوژیست یک “شکاف” یا شیار جدید در ایمپلنت قرار می دهد و در این صورت می تواند پیچ ایمپلنت را باز کند. روش خارج کردن پایه ایمپلنت از استخوان فک دقیقا معکوس روش کاشت ایمپلنت است. به طوریکه جراح ابتدا، تاج را برداشته، اباتمنت را خارج کرده و درنهایت پیچ ایمپلنت را در می آورد.

 

ایمپلنت ناموفق

خارج کردن ایمپلنت جوش خورده

همان طور که گفته شد در برخی شرایط ممکن است پایه ایمپلنت با موفقیت به استخوان فک جوش بخورد اما دندانپزشک به علت نداشتن رضایت از نحوه جوش خوردن ایمپلنت ، عفونت یا وضعیت نامناسب ایمپلنت تصمیم به خارج کردن آن می گیرد .

گزینه های درمانی بعد از خارج کردن ایمپلنت

بعد از خارج کردن ایمپلنت شما چند گزینه دارید که در ادامه نام خواهیم برد :

بیشتر بدانید:  کاشت ایمپلنت فوری یا یک روزه

دریافت ایمپلنت جدید

چنان چه محل جراحی تمیز و بدون عفونت باشد و فضای کافی برای استخوان پشتیبان وجود داشته باشد بلافاصله بعد از خارج کردن ایمپلنت می توانید یک ایمپلنت در محل مورد نظر قرار دهید .

پیوند استخوان

یکی از انتخاب های دیگر بعد از خارج کردن ایمپلنت پیوند استخوان است . پس از انجام پیوند استخوان ، ۴ تا ۶ ماه بهبودی قبل از جای گذاری ایمپلنت جدید لازم است . برخی از دندانپزشکان معتقدند با پیوند استخوان می توان ایمپلنت را نجات داد  اما این موضوع را نمی توان با قطعیت برای همه شرایط تأیید کرد . توصیه می شود تصمیم گیری در مورد این که چه تکنیکی برای هر ایمپلنت ناموفق توصیه می شود را به عهده متخصص ایمپلنت بگذارید .

عدم درمان فوری

در صورتی که بافت لثه دچار مشکل شده باشد بعد از خارج کردن ایمپلنت معمولا هیچ گونه درمان فوری انجام نمی شود . در این شرایط با بررسی این که چه نارسایی هایی رخ داده است و چه میزان تخریب در بافت ها وجود دارد حدود دو ماه زمان برای بهبودی بافت لثه لازم است . حفظ بهداشت دهان و دندان در این مدت اهمیت زیادی دارد . علاوه بر آن در این دو ماه از سیگار کشیدن خودداری کنید .

چنان چه حفره ایجاد شده پس از خارج کردن پیچ ایمپلنت بسیار بزرگتر از فیکسچر باشد؛ قرار دادن ایمپلنت جدید غیر ممکن خواهد بود بنابراین بسیار مهم است که عمل خارج کردن ایمپلنت با دقت بالا انجام شود.

پیشگیری از شکست ایمپلنت

برای پیشگیری از شکست ایمپلنت و ناموفق شدن ایمپلنت حتما اقدامات زیر را انجام دهید :

  • رعایت دقیق بهداشت دهان و دندان
  • استفاده از دهان شویه های آنتی باکتریال
  • مراجعه هر ۶ ماه یک بار به متخصص ایمپلنت
  • پرهیز از مصرف بیش از حد شکلات ، یخ یا مواردی که به تاج و روکش دندان آسیب می رساند

چه بیماری هایی احتمال شکست ایمپلنت را افزایش می دهد ؟

  • بیماری های قلبی
  • بیماری های معده
  • آسم
  • دیابت نوع یک و دو کنترل شده
  • فشار خون بالا
  • پرکاری غده تیروئید
نوشتهٔ پیشین
ونیر کامپوزیت بدون تراش یا لمینت سرامیکی
نوشتهٔ بعدی
سن مناسب برای کامپوزیت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید