مسواک مخصوص کامپوزیت (معرفی بهترین نوع مسواک)

بدون دیدگاه
مقالات
مسواک مخصوص کامپوزیت

انتخاب بهترین مارک مسواک برای کامپوزیت می تواند به طول عمر و ماندگاری ونیر کامپوزیت ها کمک زیادی کند. نکاتی که در خصوص انتخاب مسواک مناسب کامپوزیت باید به آن توجه کنید این است که بهتر است از مسواک های دارای فرچه های سر گرد و نرم استفاده کنید. اکثر افراد بیشتر به خمیر دندان مخصوص کامپوزیت دندان دقت می کنند در صورتی که مسواک مخصوص کامپوزیت نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. در ادامه برای آشنایی بیشتر با ویژگی های بهترین مسواک مخصوص کامپوزیت دندان با دکتر عاطفت متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی در اصفهان همراه ما باشید.

دکتر محمد عاطفت دانپزشکی ترمیمی، زیبایی و ایمپلنت در اصفهان

ویژگی های بهترین مسواک مناسب کامپوزیت دندان

در این مقاله سعی بر آن است که با ویژگی های بهترین مسواک مخصوص کامپوزیت و اسم مسواک مخصوص کامپوزیت آشنا شویم. در واقع انتخاب بهترین مسواک برای کامپوزیت برای حداکثر پاکسازی خواهد بود. در ایتدا توصیه می شود که هرگز به دنبال ارزان قیمت ترین مسواک برای کامپوزیت دندان های خود نباشید زیرا این کار بسیار اشتباه است. تصور برخی از افراد  این است که دندان های محکمی دارند و بعد از کامپوزیت دندان ها نیاز به مراقبت خاصی ندارند اما در حقیقت عدم رعایت بهداشت و خوردن غذاهای قندی و نوشیدنی های اسیدی می توانند مشکلات زیادی برای دندان ها به‌وجود آورند. برای انتخاب مسواک کامپوزیت توجه به نکات زیر ضروری است:

  • به اندازه سر مسواک توجه کنید.
  • توجه به شکل مسواک 
  • نوع فرچه استفاده شده در مسواک
  • مسواک انتخاب شده باید به تاییدیه انجمن دندانپزشکی رسیده باشد.

سر مسواک در اندازه های متفاوتی در بازار عرضه می شوند. باید بر اساس سایز دندان های بالا و پایین سر مسواک انتخاب شود تا مسواک دسترسی کاملی به همه دندان ها و شیارها داشته باشد.

نوع فرچه ای که برای مسواک زدن کامپوزیت دندان انتخاب می شود بسیار مهم است. فرچه ها سه دسته هستند:

  1. فرچه نرم Soft
  2. فرچه متوسط Medium
  3. فرچه سخت Hard

فرچه های هارد یا سخت اصلا برای مسواک زدن کامپوزیت های دندان گزینه مناسبی نیستند. بهتر است به جای استفاده از فرچه های سخت از برس های متوسط یا نرم استفاده کنید. فرقی نمی کند از مسواک دستی باشد یا مسواک برقی، باید به نوع فرچه آن دقت داشته باشید.

ویژگی های بهترین مسواک مناسب کامپوزیت دندان

انواع مسواک مخصوص کامپوزیت دندان

دندانپزشکان مسواک زدن دو بار در روز را توصیه می کنند. این دندانپزشک است که مشخص می کند بهترین مارک مسواک برای کامپوزیت چیست و چه نوع مسواکی بعد از کامپوزیت مناسب دندان های شما خواهد بود. پس از نصب کامپوزیت روی دندان ها انتخاب مسواک مناسب بسیار مهم است. طبق گفته های قبل بهترین مسواک بعد از کامپوزیت باید نرم باشد.

بیشتر بدانید:  لبخند هالیوودی چیست؟

طبق نظر متخصصین حوزه دندانپزشکی و  تجربیات بدست آمده در این مورد:

مسواک های دارای فرچه یا برس های نرم برای نابودی پلاک، باکتری و جرم  از روی کامپوزیت های دندانی به اندازه مسواک های متوسط مؤثر هستند.

❌هرگز از مسواک های دارای برس های سفت و سخت (Hard) روی ونیر کامپوزیت دندان استفاده نکنید. این کار باعث ایجاد خراش روی ونیرها شده و باعث می شود تا لثه ها عقب نشینی کرده و بین کامپوزیت و لثه فاصله ایجاد شود.

همانطور که می‌دانید؛ انواع مسواک ها با توجه به نوع فرچه و موهایشان متفاوت هستند؛ در مسواک سه ​​نوع پرز اصلی وجود دارد که عبارتند از:

مسواک نرم برای کامپوزیت (سافت)

مسواک نرم یا Soft یکی رایج ترین نوع مسواک ها برای کامپوزیت است که توسط پزشکان توصیه می شود. این نوع مسواک برای دندان های کامپوزیت شده و لثه های حساس گزینه ایده آلی می باشد. در واقع این نوع مسواک برای افرادی که به تازگی یک عمل دندانپزشکی انجام داده اند؛ یا کامپوزیت و لمینت دندان انجام داده اند مناسب می باشد. مسواک دارای برس های زبر یا متوسط باعث خراشیدن و آسیب به بافت لثه و کامپوزیت‌ها می‌شود.

مسواک نرم برای کامپوزیت (سافت)

مسواک متوسط برای کامپوزیت (مدیوم)

همانطور که از نام مسواک مدیوم یا Medium مشخص است؛ این نوع مسواک دارای فرچه های متوسط می باشد. مسواک مدیوم برای کامپوزیت ​​می تواند لکه ها یا پلاک های روی سطح دندان را عمیق‌تر از برس های نرم پاک کنند ولی ممکن است پس از مسواک زدن باعث درد یا ناراحتی شوند. این مسواک نه دارای برس های خیلی سفت است و نه خیلی نرم.

✔️مسواک های مدیوم نیز می توانند برای تمیز کردن دندان ها گزینه خوبی باشند؛ اما ممکن است به دندان ها و لثه ها آسیب وارد کنند. پس مسواک سافت یا نرم گزینه بهتری برای تمیز کردن کامپوزیت ها و دهان و دندان است.

مسواک سخت برای کامپوزیت (هارد)

فرچه های استفاده شده در مسواک های سخت یا Hard در مقایسه با مسواک های نرم و متوسط بسیار قوی تر و سفت‌تر هستند. این نوع مسواک ها به راحتی در بازار موجود نمی باشند. ممکن است که این نوع مسواک بتواند لکه ها یا جرم های تشکیل شده بر روی کامپوزیت ها را  بهتر از بین ببرد؛ اما مشکل بزرگی که دارد می تواند به مینای دندان صدمه برساند.

بیشتر بدانید:  فتوگرافی دندانپزشکی چیست ؟

معایب مسواک هارد برای کامپوزیت

از مهم ترین معایبی که مسواک های سخت برای دندان های کامپوزیت شده دارند و می توانند سلامت و دوام آن ها را کاهش دهند عبارتند از:

  • باعث ایجاد خراش روی کامپوزیت ها می شوند.
  • کامپوزیت ها زودتر تغییر رنگ می دهند به این دلیل که مواد رنگی موجود در غذاها و نوشیدنی ها در این خراش ها گیر کرده و ونیرها زودتر لکه می شوند.
  • احتمال افتادن و شل شدن کامپوزیت های دندانی افزایش می یابد.

مسواک برقی برای کامپوزیت

مسواک برقی بهترین گزینه برای افرادی است که به دنبال رعایت بهداشت عالی برای کامپوزیت و دندان های خود هستند. مسواک برقی کار تمیز کردن دندان ها و ونیرهای را به خوبی انجام می دهد و همچنین فشار زیادی به لثه های شما وارد نمی کند. مکانیزم مسواک های برقی به این صورت است که سر مسواک توسط نیروی الکتریکی که توسط یک باتری قابل شارژ تامین‌ می شود می ‌لرزد یا می ‌چرخد.

با استفاده از مسواک برقی به تلاش کمتری برای تمیز کردن کامپوزیت ها نیاز است زیرا موهای مسواک برقی نقاط بیشتری از دندان ها را  نسبت به مسواک دستی مسواک می زند. استفاده از مسواک برقی نه تنها ضرری برای کامپوزیت دندان‌ ها ندارد؛ بلکه برای دندان‌های معمولی هم توصیه می‌شود زیرا به تقویت لثه کمک می‌کند؛ اما دارای معایبی نیز است که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم:

  1. مسواک برقی نسبت به مسواک دستی گران‌تر بوده و علاوخ بر آن باید باتری مسواک را در فواصل زمانی شارژ کرد.
  2. در مسواک برقی دسترسی بین دندان‌ها کمی سخت‌تر از مسواک دستی است حداقل تا زمانی که به آن عادت کنید.
  3. ممکن است در صورت استفاده غیر اصولی از مسواک برقی، باعث آسیب رساندن  به لثه یا مینای دندانشوید؛ مگر اینکه به آرامی از آن استفاده کنید.

مسواک برقی برای کامپوزیت

مسواک بین دندانی برای کامپوزیت (مسواک اینتردنتال Interdental Brush)

 این نوع مسواک همانطور که از نامش مشخص است فضاهای بین دندان ها را تمیز می کند. این نوع مسواک دارای فرچه هایی بسیار ریز و باریک بوده که شامل تعدادی الیاف ریز و نرم است. مسواک اینتردنتال بیشتر مختص افرادی است که تحت درمان های ارتودنسی قرار دارند. اما برای درمان های اصلاح طرح لبخند مانند کامپوزیت ها و در کل نقاطی از دندان ها که دسترسی مسواک  به آن نواحی مشکل است نیز استفاده می شود. برای رعایت بیشتر بهداشت دهان و دندان در حین ارتودنسی، تمیز کردن لابلای دندان ها و دستگاه های ارتودنسی کمی مشکل است اما مسواک بین دندانی این مشکل را رفع کرده است.

بیشتر بدانید:  مراحل کاشت ایمپلنت دندان

آیا دندان های زیر کامپوزیت تمیز می مانند؟

درست است که با قرار گرفتن ونیرها بر روی دندان، قسمت هایی از دندان در معرض قند، اسید، باکتری و سایر مواردی که می‌توانند به مینای دندان آسیب برسانند، قرار نمی گیرند اما سایر قسمت‌های دندان به ‌طور طبیعی در معرض این مواد قرار خواهند گرفت. پس این تصور اشتباه است که جرم برروی کامپوزیت ها جمع نمی شود. پلاک همچنان می تواند روی ونیرها جمع شود، بنابراین گمان نکنید که با نصب کامپوزیت و لمینت دیگر نیازی نیست بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید.

مسواک زدن کامپوزیت

مسواک زدن پس از کامپوزیت باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام شود. زدن مسواک بعد از انجام کامپوزیت دندان به حفظ بافت دندان ها و افزایش طول عمر کامپوزیت ها بسیار کمک می کند. مسواک زدن بعد از کامپوزیت دندان باید صحیح، بدون نقص و اصولی صورت بگیرد. در صورت عدم مسواک زدن بعد از ونیر کامپوزیت در نهایت شاهد زرد شدن، رنگ پذیری، کدر شدن و کاهش ماندگاری کامپوزیت ها خواهیم شد.

مسواک زدن کامپوزیت

چند ساعت بعد از کامپوزیت مسواک بزنیم؟

کامپوزیت ها از ترکیبات خمیری مانند که هم رنگ دندان های بوده و از جنس رزین کامپوزیت بوده؛ ساخته می شوند. در واقع ماده ای که برای پر کردن دندان از آن استفاده می شود؛ همان کامپوزیت می باشد. پس بهتر است برای استفاده از مسواک بعد از انجام کامپوزیت از پزشک خود بپرسید زیرا هر فرد شرایط متفاوتی با دیگر بیماران دارد.

در آخر

بهترین مسواک مخصوص کامپوزیت دندان باید دارای ویژگی هایی باشد که در این مقاله به طور کامل به آن پرداخته شد. کامپوزیت دندان مانند دندان طبیعی به مراقبت های لازم نیاز دارد. انتخاب مسواک مناسب برای کامپوزیت دندان زمانی که به تازگی این درمان زیبایی را برای دندان های خود انجام داده اید؛ اهمیت ویژه ای دارد؛ زیرا مسواک مخصوص کامپوزیت و لمینت دندان می تواند در دوام و ماندگاری این روش های درمانی تا حد خیلی زیادی تاثیر گذار باشد.

نوشتهٔ پیشین
ایمپلنت دندان با بیهوشی یا سِـدِیشن (ایمپلنت آرامبخشی)
نوشتهٔ بعدی
تراش دندان برای لمینت | میزان تراش + نحوه انجام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید